A fost găsit şi trupul băiatului înecat în Jijia. Era la 800 de metri de cel al surorii lui

joi, 10 decembrie 2015, 02:57
2 MIN
 A fost găsit şi trupul băiatului înecat în Jijia. Era la 800 de metri de cel al surorii lui

Sora sa de 13 ani fusese găsită încă de luni. Cei doi au căzut de pe o conductă de apă în râul Jijia. Fratele fetiţei de 13 ani înecate duminică noaptea în râul Jijia a fost găsit mort, în acelaşi râu. Cei doi au încercat să traverseze râul pe o conductă de apă, ca să scur­teze drumul spre casă, însă s-au dezechilibrat şi au căzut în râu. Fetiţa a fost găsită luni, iar băiatul, ieri-dimineaţă. 

Tânărul în vârstă de 23 de ani a fost găsit la o distanţă de 800 de metri de corpul surorii sale, în amonte. „Cel mai probabil, băia­tul a rămas agăţat de un obstacol, în timp ce fetiţa a plutit pe apă“, a precizat Silvia Bolo­han, din ca­drul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Cei doi fraţi locuiau în satul Oprişeni, comuna Ţuţora. Cei doi s-au înecat cel mai probabil duminică noaptea, în timp ce se întorceau de la hramul bi­sericii „Sfântul Nicolae“ din satul vecin, Chipereşti. A doua zi, adică luni, rudele celor doi i-au spus ma­mei că tinerii nu au mai fost văzuţi, iar ea a sesizat poliţia. Fetiţa a fost găsită după jumătate de oră, îne­cată, cu faţa în jos, de către poliţişti şi localnici, care au mers în că­utarea celor doi cu mai multe căruţe.

Poliţiştii au precizat că sunt făcute cercetări în continuare. „Corpul băiatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie. În pri­vinţa fetiţei, s-a stabilit că a decedat în urma înecului“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei

Primarul comunei Ţuţora a spus că fetiţa era crescută de bunici. „Fetiţa a fost dusă la morgă. Am oferit şi noi un ajutor pentru a o scoate de acolo. Pe fetiţă am ajutat-o noi, cei de la primărie, de când era micuţă. A trăit la bunici, acolo la Oprişeni. Era o fetiţă frumuşică, mititică. Au fost în satul Chipereşti, la un hram, care a avut loc pe data de 6 decembrie. La întoarcere, au vrut scurteze drumul“, a spus primarul comu­nei, Costică Săcăleanu.

Comentarii