A împuşcat ilegal doi fazani şi s-a judecat doi ani. Ieşeanul a primit un avertisment

joi, 26 iunie 2014, 01:56
2 MIN
 A împuşcat ilegal doi fazani şi s-a judecat doi ani. Ieşeanul a primit un avertisment

Judecătorii i-au dat, în final, un avertisment.

Doi fazani împuşcaţi fără drept au târâit un ieşean timp de doi ani prin justiţie pentru ca în final acesta să fie exonerat.

Judecătorii ieşeni au decis ieri să-l sancţioneze cu un avertisment pe Constantin Marcu, trimis în judecată de procurori pentru braconaj. Magistra­ţii s-au prevalat de o prevedere nou introdusă în codul penal care dă posibi­litatea renunţării la judecată atunci când fapta pentru care este trimis în judecată un inculpat nu are un grad sporit de pe­riculozitate.

Potrivit rezhizitoriului, pe 21 octombrie 2012, Constantin Marcu a mers la vânătoare maşina sa Dacia fiind descoperită în pădurea Vlădiceni de şeful unei asociaţii de profil, care a sunat la 112. Audiat de anchetatori, Marcu a spus că în ziua respectivă ar fi trebuit să ajungă la o vânătoare legală organizată la Bârnova, însă nu a mai reuşit deoarece i s-ar fi defectat maşina. Procurorii le-au cerut medicilor veterinari, în timpul anchetei, să autopsieze fazanii. Doctorii au găsit în trupurile păsărilor 11 alice demonstrându-se astfel că au fost împuşcate fără drept de către Marcu.

Asociaţia de Vânătoare Zimbru s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 70 de euro şi 4.022 de lei, însă pretenţiile lor au fost respinse de judecători.

Comentarii