A început bac-ul olimpicilor

vineri, 02 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 A început bac-ul olimpicilor

Olimpicii şi sportivii de clasa a XII-a susţin examenul de bacalaureat în perioada imediat următoare, în cadrul unei sesiuni speciale. Astfel, elevii care participă la loturile olimpice de pregătire pentru competiţiile internaţionale sau cei care participă la comeptiţiile pe discipline şcolare, sportive sau artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat au putut să se înscrie la această etapă. 

De asemenea, în aceeaşi categorie se încadrează şi elevii care susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate, aceştia trebuind să facă dovada că au fost acceptaţi în etapa preliminară de către universităţi, dar şi că probele de admitere se desfăşoară în aceiaşi perioadă cu probele examenului de bacalaureat.

Elevii au trebuit să se înscrie la această sesiune specială în perioada 15 aprilie – 15 mai, aducând pe lângă cerere şi documentele justificative. Pe 29 şi 30 mai au avut loc primele probe, în cele două zile desfăşurându-se evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, dar şi cea de comunicare orală în limba maternă. Pe 31 mai a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar astăzi şi mâine, pe 2 şi 3 iunie, vor avea loc probele de evaluare a competenţelor digitale.

Prima probă scrisă din sesiunea specială va avea loc marţi, pe data de 6 iunie. Astfel, elevii înscrişi vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, urmând ca pe 7 iunie să aibă loc proba obligatorie a profilului, iar pe 8 proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă are loc pe 9 iunie, la Limba şi literatura maternă, rezultatele urmând să fie afişate în aceeaşi zi, până la ora 18.00. Contestaţiile pot fi depuse între orele 18.00 şi 20.00, a doua zi urmând să fie afişate rezultatele finale. 

Sesiunea normală de bacalaureat începe de pe 6 iunie, când vor avea loc primele probe orale, urmând ca pe 26 iunie să se desfăşoare primele examene scrise.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii