A început Festivalul „Leurovision”

vineri, 12 mai 2017, 17:00
3 MIN
 A început Festivalul „Leurovision”

* Mâine e Eurovision, dar pe mulţi asta îi lasă reci: la Eurovision punctele se dau mai puţin pe muzică şi mai mult pe interese politice. Cu ochii pe Ucraina, Europa uită că tocmai se desfăşoară festivalul de mai mică amploare (dar nu de mai puţină valoare) "Leurovision", din Consumatori. Stăm de vorbă cu primarul, sufletul evenimentului:

– Bună ziua, domnule primar! De unde numele "Leurovision"?

– Bună, bună! La început am vrut să dăm premii în euro, dar n-am găsit, deci am zis să dăm în lei. De-aia nu-i "Euro", ci "Leuro". Plus că, dacă nu dau sponsorii nici lei, oferim premii în legături de leuştean şi leurdă, deci putem păstra numele…

– La leuştean se potriveşte, dar cu leurda ar merge "Leurdovision", mai degrabă, nu?

– Mi-aţi dat o idee bună, chiar trebuie să mă mai gândesc la ea!

– Mai exact, ce fel de festival se desfăşoară aici, în aceste clipe?

– Ca peste tot, un festival cu multă muzică, veselie şi antreu.

– Vreţi să spuneţi "veselie şi antren", nu?

– Astea, chifteluţe, măsline, caş, piftie şi rachiu, se cheamă antrenuri sau antreuri?

– Am înţeles la ce vă referiţi, e un festival cu muzică şi consumaţie. Acum cine cântă?

– Ceea ce auziţi nu prea e cântec, din păcate. Zbiară membrii fanfarei din Dăunători, că s-a rupt scena cu ei, iar acum îi pansează, că a venit ambulanţa.

– S-a rupt scena cu ei şi s-au accidentat?

– S-a rupt, da, că sunt graşi, dar n-au păţit nimic. După aia s-au luat la bătaie între ei, s-au pocnit cu instrumentele, şi-au îndoit trompetele de cap. Dirijorul a luat-o cel mai tare, că avea, să se apere, doar bagheta aia mică. Poţi ţine piept cu bagheta când cineva te pocneşte cu ţambalul sau măcar cu vioara?

– Aşadar, acum e pauză, nu se mai cântă, nu?

– Se mai cântă, dar în altă parte. Am renunţat la scenă şi am mutat evenimantul mai departe, pe tăpşan. S-au plâns unii că-i gălăgie, au venit să vadă ce-i, credeau că taie careva porcul sau că jugăneşte vreun măgar…

– Premiile se dau pe valoare, bineînţeles, nu?

– Valoarea e relativă: cei din Dăunători dau zece puncte concurentului din Machitori, pe motiv că primarii sunt cumetri, spectatorii din Hămesiţi dau zece puncte tarafului din Hapsâni, contra a trei puncte, câte vor primi în meciul de mâine, din campionatul sătesc, iar cei din Acarieni dau punctele lor solistei din Puturoşi fiindcă, vorba aia, toţi o cunosc foarte bine, hă-hă! Nu-i ca la Eurovision, pe interese geopolitice!

 

Comentarii