Accident spectaculos la Hârlău provocat de un inconştient fără permis

marți, 30 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Accident spectaculos la Hârlău provocat de un inconştient fără permis

Acesta s-a angajat într-o depăşire riscantă, izbind o altă maşină în timpul manevrei. Un alt accident, de data asta cu răniţi grav, a avut loc între Hârlău şi Târgu Frumos.

Unui bărbat de 27 din judeţul Botoşani i s-a întocmit dosar penal după ce a provocat, ieri, un accident rutier pe raza localităţii Hârlău. Dan S. se deplasa cu un Volkswagen dinspre Botoşani, iar la un moment dat a intrat într-o depăşire fără a se asigura. A lovit atunci un alt autoturism de aceeaşi marcă, la volanul căruia se afla Gheorghe M., de 53 de ani, din localitatea Popricani. Impactul a fost unul violent. Puntea din spate a maşinii conduse de botoşănean s-a desprins şi a rămas la câţiva metri în spate. Niciunul dintre şoferi nu a suferit răni grave. La faţa locului s-au deplasat poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, care au aflat că Dan S. nu are permis de conducere. „În cauză s-a dispus deschiderea unui dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice fără permis“, a precizat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al IPJ.

Un accident nu atât spectaculos cât grav a avut loc tot ieri. Trei persoane au ajuns în spital din cauza unui şofer imprudent. Andrei B., în vârstă de 23 de ani, circula cu un autoturism marca Opel între Tg. Frumos şi Hârlău. Tânărul nu a adaptat distanţa faţă de autovehiculul din faţa sa şi a intrat în el. În această maşină, marca Renault, se afla o femeie de 46 de ani împreună cu cei doi copii ai săi, o fată şi un băiat de 24, respectiv 28 de ani. Autoturismul lor a fost izbit şi proiectat în cel din faţă, marca Seat, iar ei au suferit multiple leziuni. Un echipaj SMURD a intervenit la faţa locului şi le-a transportat pe femei la Spitalul „Sf. Spiridon“. Tânărul de 28 de ani a fost adus la Iaşi cu elicopterul, acesta prezentând fracturi ce i-ar fi putut pune viaţa în pericol. „Cele două paciente prezentau leziuni uşoare, care nu impuneau internarea, însă le-am dirijat spre Spitalul de Neurochirurgie pentru investigaţii. Tânărul a fost adus la spital cu elicopterul SMURD, prezentând traumatism de coloană şi cranio-cerebral, cu pierderea stării de cunoştinţă“, a precizat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Andrei B. s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Comentarii