Acest hoţ s-a aruncat din prostie în braţele poliţiştilor. Căutat în două ţări, el dădea interviuri în România

joi, 02 iulie 2015, 01:56
3 MIN
 Acest hoţ s-a aruncat din prostie în braţele poliţiştilor. Căutat în două ţări, el dădea interviuri în România

Un bărbat pe numele căruia autorităţile belgiene şi olandeze au emis un mandat european de arestare a fost identificat de autorităţile ieşene la scurt timp după ce a fost de acord să dea un interviu unei publicaţii naţionale.

 

Costel Blănaru, de 39 de ani, originar dintr-o comună vasluiană, este acuzat de mai multe furturi comise la graniţa celor două ţări, însă asta nu l-a pus pe gânduri atunci când jurnaliştii i-au solicitat acestuia un interviu şi l-au fotografiat. Colac peste pupăză, în interviul publicat de cotidianul „Adevărul” şi preluat de tabloidul „Click!”, Blănaru recunoaşte dezinvolt că abia se întorsese din Olanda, unde a muncit şi şi-a strâns bani pentru a-şi întemeia o familie şi a-şi ridica o casă.
 
Şi naiv, dar şi ghinionist
 
Costel Blănaru s-a întors în satul său natal din Vaslui la începutul lunii mai, după mai mulţi ani petrecuţi în străinătate. La doar câteva zile, bărbatul a fost implicat într-un accident rutier grav în urma căruia a ajuns la Spitalul Municipal Bârlad. Blănaru risca să îi fie amputat braţul însă medicii bârlădeni au reuşit o intervenţie spectaculoasă în urma căreia nu doar că au salvat braţul pacientului, dar şi tatuajul acestuia de pe mână.
Ulterior, vizitat de jurnalişti, Blănaru a pozat într-un om muncitor, de la ţară, şi a fost de acord să fie fotografiat. Mi-am zis că voi rămâne infirm pe viaţă, că toate planurile s-au spulberat. Muncesc de mai mulţi ani în Olanda, am strâns bani să-mi fac o casă, o familie, un rost al meu. Luni (n.r. – 11 mai) m-am întors în ţară şi joi (14 mai) am avut accidentul, spunea el după operaţie şi înainte de a fi luat în vizor de autorităţi.  Blănaru a mai spus că multă vreme a muncit în construcţii, dar şi că de aproximativ un an lucra la o firmă de curierat, şi a venit acasă în concediu.
 
Prins după ce a devenit "vedetă"
 
“Pe numele bărbatului, autorităţile din Belgia au emis un mandat european de arestare, fiind coautor la şase infracţiuni de furt din societăţi, comise în luna decembrie 2014 pe timp de noapte”, a precizat comisarul Mihaela Ştraub, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Cei care au pus însă în aplicare mandatul de arestare au fost procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care au şi propus arestarea lui Costel Blănaru.
Curtea de Apel Iaşi a respins însă solicitarea, din cauza condiţiei medicale a bărbatului, dispunând controlul judiciar. Blănaru nu are voie să plece din ţară şi, după ce starea sa de sănătate o va permite, va fi, cel mai probabil, arestat. Un termen de judecată a avut loc chiar acum două zile, judecătorii amânând cauza pentru a studia actele medicale din dosar.
 

 

Comentarii