Acest individ este creierul loviturii de lux de la Altex. Este antrenat în spargeri

marți, 08 martie 2016, 02:59
6 MIN
 Acest individ este creierul loviturii de lux de la Altex. Este antrenat în spargeri

Individul de 30 de ani are cazier. Pe Facebook a postat un clip video în care un bancomat este spart în 60 de secunde 

Artizanul furtului de sute de mii de lei din magazinul Altex din complexul Era (VEZI AICI), care a avut loc la sfârşitul anului trecut, a fost prins de poliţişti. Acesta şi încă un amic de-al său, de aceeaşi vârstă, au fost săltaţi şi transportaţi de urgenţă la Iaşi, unde le va ţine de urât prietenului lor din Leţcani, ţinut în arest prevenitv de trei luni.

Cei doi sunt: Cristian Marius Măcăşoi, în vârstă de 30 de ani, din Cîmpulung, judeţul Argeş, şi Ştefan Valentin Panait, de 30 de ani, din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa. O a patra persoană care ar fi participat la jaf este căutată asiduu de poliţişti, fiind vorba despre Daniel Florin Stăiculescu, fost Răducanu.

În privinţa ieşeanului care a participat la jaf, acesta este ţinut în arest de la sfârşitul anului trecut. El se numeşte Ion Dan Trăistiuţă, în vârstă de 29 de ani, şi din localitatea Scopoşeni, comuna Horleşti. Măcăşoi a fost prins vinera trecută, iar Panait miercuri, în urma a şase percheziţii făcute în judeţele Argeş, Gorj şi Ialomiţa.

Panait a fost prins în oraşul Mioveni din judeţul Argeş şi imediat a fost transportat la Iaşi, unde joi a fost băgat în arest. Sâmbătă a fost adus la Iaşi şi Măcăşoi, iar instanţa a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile. “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul de urmărire penală nr. 16.036/P/2015. În baza dispoziţiilor art. 226 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Măcăşoi Cristian Marius pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 5 martie 2016 şi până la data de 3 aprilie 2016 inclusiv”, se arată în decizia judecătorilor. În privinţa lui Panait, instanţa a decis înştiinţarea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Argeş cu privire la hotărârea luată, deoarece arestatul are un copil minor.

Bătut de “mascaţi” pentru că nu purta zeghea

Cristian Marius Măcăşoi este direct interesat de metodele de spargere şi furturi. Pe pagina acestuia de Facebook tânărul a postat un clip video în care arată “performanţa” a trei hoţi care au reuşit să spargă un bancomat în numai 60 de secunde. Cel mai probabil, cei trei hoţi sunt români.

De altfel, Măcăşoi este un “cal breaz” şi nu este prima oară când se ceartă cu legea. În 2007, acesta a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare după ce a ispăşit numai o parte din detenţia de patru ani şi trei luni de închisoare pentru infracţiunea de distrugere prin incendiere. Închis în Penitenciarul Slobozia, acesta ar fi fost bătut de agenţi mascaţi pentru că nu dorea să poarte zeghea. Cazul acestuia a fost în centrul unui raport al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, la care Măcăşoi a reclamat faptul că pe 24 mai 2006 a fost bătut de patru agenţi chiar înainte de a ajunge la un termen al instanţei unde trebuia să îi fie judecată o cerere de contopire a mai multor pedepse.

Înainte de a urca în maşina care trebuia să îl transporte la Tribunal, acesta a refuzat să fie îmbrăcat în zeghe şi a fost bătut cu picioarele şi bastoanele de cauciuc. Ulterior, acesta a fost transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale. După ce a ieşit din închisoare, Măcăşoi a cerut Judecătoriei Câmpulung reabilitarea, aceasta fiind obţinută în luna mai 2015. Numele acestuia a mai apărut într-o reclamaţie a unei tinere pe care acesta ar fi pus-o să se prostitueze în Italia.

În septembrie 2012, presa din Italia a prezentat în ediţia din 24 septembrie cazul unei tinere în vârstă de 19 ani, care a fost “agăţată” de Măcăşoi în România, apoi cu scuza că trebuie să meargă în Italia pentru a cumpăra o maşină, acesta a închis-o pe tânără într-un apartament din localitatea Caldiero, unde seara era pusă să se prostitueze. Fata i-a adus lui Măcăşoi chiar şi 400 de euro pe seară. Ea a reuşit să alerteze o mătuşă din Italia, care la rândul ei a sunat la poliţie.

În anul 2015, tânărul a mai făcut o “boacănă”. Acesta ar fi fost prins băut la volanul unui Audi circulând cu viteza de 155 km/h, prin comuna Mărăcineni. A refuzat să sufle în etilotest, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi refuz de recoltare probe biologice.

“Colegul” de la Iaşi a rupt tăcerea 

Ieşeanul care a ajutat la realizarea jafului ar fi contribuit considerabil la prinderea “colegilor” care locuiesc la sute de kilometri depărtare. Ion Dan Trăistiuţă, în vârstă de 29 de ani, a fost ridicat şi arestat pe data de 14 decembrie, din casa în care locuia împreună cu soţia şi copilul din localitatea Leţcani. Acesta are adresa de domiciliu în localitatea Scopoşeni, comuna Horleşti, însă locuia cu familia în Leţcani. Acesta nu ar fi dorit la început să divulge informaţii despre ceilalţi hoţi, însă în arestul poliţiei s-a răzgândit şi apoi ar fi făcut declaraţii complete.

Trăistiuţă ar fi fost prins după ce poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) au mers cu scara de aluminiu abandonată de hoţi la un magazin Dedeman, de unde aceştia ar fi cumpărat-o, iar aici au vizionat imagini şi au văzut imagini cu persoana care a cumpărat scara, respectiv Trăistiuţă. În urma unor percheziţii făcute la el acasă şi la cunoscuţi, acesta a fost arestat preventiv, chiar dacă poliţiştii nu au găsit niciuna dintre tabletele şi telefoanele furate din magazinul Altex.

Hoţii au reuşit să fure bunuri în valoare de 650.000 lei. Ei au urcat pe acoperiş cu scara cumpărată de la Dedeman, au tăiat o coală din aluminiu, apoi au coborât în interior pe o funie. De aici au urcat tabletele, laptopurile şi smartphone-urile cu sfoara, apoi au fugit. Poliţiştii au găsit a doua zi un set de laptopuri, pe câmpul din apropierea complexului, pe şes Bahlui. Pe bunuri nu se afla nicio amprentă. 

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV Jaf de miliarde la Altex cu o sfoară și o dubiță. S-a furat numai marfă de lux

FOTO: FB Cristian Marius Măcăşoi

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii