Acţiune în premieră la Iaşi, pentru sezonul cald. Veolia a început sigilarea contoarelor de încălzire

marți, 19 aprilie 2016, 01:54
1 MIN
 Acţiune în premieră la Iaşi, pentru sezonul cald. Veolia a început sigilarea contoarelor de încălzire

 Veolia Iaşi a anunţat că demarează acţiunea de sigilare a robineţilor din cutiile de contorizare pe poziţia „închis“ în perioada 19 aprilie – 13 mai 2016. Această operaţiune va favoriza păstrarea instalaţiilor de căldură ale blocurilor încărcate şi sub presiune, fapt ce prezintă numeroase avantaje pentru clienţi, susţin reprezentanţii Veolia. 

De subliniat că, datorită acţiunii de sigilare, la pornirea sezonului următor de încălzire, nu vor mai fi necesare manevre de încărcare şi aerisire a instalaţiei interioare din condominiu. „Un alt avantaj important este protejarea instalaţiilor, care nu vor mai rugini. Instalaţia fiind plină, este eliminată posibilitatea apariţiei fenomenului de corodare a acesteia, care ar avea ca efect distrugerea instalaţiilor interioare, creând premisele apariţiei avariilor în apartamente la momentul repornirii. De asemenea, este eliminat şi disconfortul creat de încălzirea parţială a unor calorifere, datorată blocării cu aer a acestora. În plus, în cazul în care, pe perioada verii, în cartierul respectiv sunt realizate lucrări de reparaţii sau investiţii la reţeaua secundară de energie termică ce presupun golirea acesteia, sunt evitate efectele menţionate anterior“, a declarat Ana Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare al Veolia Energie Iaşi.

Planificarea pe puncte termice şi branşamente pentru acţiunea de sigilare a contoarelor a fost transmisă de către Veolia asociaţiilor de proprietari, dar şi firmelor de administrare imobile. Astfel, acestea pot să asigure accesul şi condiţiile necesare efectuării acestei operaţiuni şi să garanteze prezenţa unui reprezentant legal în vederea semnării procesului-verbal de sigilare.

Comentarii