Adolescentul de 17 ani acuzat de violare de minori, lăsat în libertate

miercuri, 24 septembrie 2014, 01:54
2 MIN
 Adolescentul de 17 ani acuzat de violare de minori, lăsat în libertate

Potrivit noului cod penal, minorii nu pot face puşcărie.

Un minor de 17 ani acu­zat de viol a scăpat de acu­zaţii, beneficiind de preve­derile noului Cod Penal, po­trivit cărora minorii nu pot face puşcărie. Judecă­to­rii ieşeni au luat împotriva lui Ioan Manole B. „mă­sura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, constând în obligaţia minorului de a respecta pro­gramul stabilit de serviciul de probaţiune, care con­ţine orarul şi condiţiile de desfăşurare a activi­tă­ţilor, precum şi interdicţiile impuse minorului, pe o du­rată de 6 luni.“

Supra­ve­ghe­rea adolescentului ur­mează să fie efectuată sub coordonarea Serviciului de probaţiune Iaşi. Faptele a­dolescentului din Podu Iloaiei au început în ianua­rie 2012. Atunci, unul dintre verişorii adolescentului, Ştefan (8 ani), se juca în fa­ţa casei. Agresorul a venit la el şi l-a convins să mear­gă împreună cu el pe malul Bahluiului. Acolo, Ioan i-a cerut lui Ştefan să-i facă felaţie (sex oral), şi pentru că băiatul, prin prisma vârs­tei, nu ştia despre ce este vorba, învinuitul l-a îndrumat prin gesturi. De atunci şi până în luna ianuarie a acestui an, scene similare s-au petrecut în diverse locuri din Podu Iloaiei.

Celelalte două victime ale lui Ioan, Iulian şi Dănuţ, în vârstă de 10 ani, sunt fraţi gemeni şi au fost obligaţi de mai multe ori să ofere satisfacţie sexuală adolescentului. Cel mai şocant episod s-a produs în luna septembrie 2012, atunci când toate cele trei victime au participat la o felaţie în grup la domiciliul lui Ioan B. Faptele au ajuns şi în atenţia părinţilor victimelor, care au anunţat autorităţile.
 

Comentarii