Adrian Năstase află dacă va fi eliberat. Nicuşor Constantinescu află dacă va fi arestat

miercuri, 23 iulie 2014, 08:51
1 MIN
 Adrian Năstase află dacă va fi eliberat. Nicuşor Constantinescu află dacă va fi arestat

Judecătoria Sector 4 va analiza miercuri cererea de eliberare formulată de Adrian Năstase. Fostul premier ispăşeşte o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare în urma condamnărilor din dosarele Trofeul Calităţii şi Zambaccian. A fost declarat apt pentru eliberare condiţionată pe motiv că ar fi petrecut deja o treime din pedeapsă în închisoare. Tot miercuri, Tribunalul Bucureşti va judeca cererea procurorilor DNA de a-l aresta din noul pe baronul de Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Membrii comisiei de la Penitenciarul Jilava au stabilit, în 3 iulie, că Adrian Năstase poate fi propus pentru eliberare condiţionată, întrucât îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege. Iniţial, cererea a fost programată pentru a fi judecată pentru 9 septembrie, dar avocaţii lui Năstase au cerut un termen mai scurt.

Procurorii DNA au solicitat, vineri, 18 iulie, înlocuirea măsurii de control judiciar pentru preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa cu cea de arest preventiv. După ce în urmă cu o săptămână Curtea de Apel Bucureşti a anulat mandatul de arestare emis anterior, în spaţiul public au apărut imagini şi date noi legate de şederea lui Nicuşor Constantinescu în SUA. Baronul de Constanţa a plecat pe 9 aprilie din România sub pretextul unei intervenţii medicale şi nu s-a mai întors în ţară, deşi procurorii şi instanţele i-au impus un termen limită la care acesta era obligat să revină. Dacă cererea de arestare a DNA va fi aprobată de judecători, atunci instanţa va emite un nou mandat de arestare şi Nicuşor va fi din nou dat în urmărire internaţională.

 

 

Comentarii