Afacerist suspectat de braconaj, prins cu mari cantităţi de vânat şi piei

vineri, 14 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Afacerist suspectat de braconaj, prins cu mari cantităţi de vânat şi piei

Un afacerist din Iaşi care se ocupa printre altele şi de braconaj pe dealurile din Valea Lupului „călare“ pe un ATV,  a primit „vizi­ta“ poliţiştilor de la Serviciul Arme şi Explozibili din cadrul IPJ. 

Ioan Pricop şi fratele său sunt cercetaţi penal după ce poliţiştii au găsit în casele acestora zeci de kilograme de carne de mistreţ şi căprioară, piei de animale, cât şi o căprioară vie. Animalul viu era ţinut într-o anexă, la îngrăşat, din câte se pare, pentru sărbători. „La data de 12 aprilie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozibili şi Sub­stan­ţe Periculoase din cadrul IPJ Iaşi, sub coordonarea pro­curorului de caz din cadrul Par­chetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu sprijinul lup­tătorilor SAS, au fost efectuate două percheziţii în comuna Valea Lu­pu­lui, la locuinţele unor persoane bănuite de braconaj ci­ne­getic.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate trei arme letale sus­ceptibile a fi folosite la săvârşirea de infracţiuni, 40 de car­tuşe, 35 de kilograme de vânat, două trofee de animale, bunuri pentru care nu au fost prezentate documente legale de provenienţă. Au mai fost găsite şapte piei de căprioară şi mistreţ, obiecte pirotehnice interzise, cât şi 380 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă. Cercetările continuă pentru stabi­li­rea întregii situaţii de fapt“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poli­ţiei. În privinţa căprioarei găsite într-o anexă din gospodăria afaceristului, animalul a fost dat spre îngrijire Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din Iaşi.

Comentarii