Agresiunea unui agent de pază asupra unui jurnalist de la Ziarul de Iaşi, cercetată de Poliţie

luni, 29 septembrie 2014, 01:57
2 MIN
 Agresiunea unui agent de pază asupra unui jurnalist de la Ziarul de Iaşi, cercetată de Poliţie

Excesul de zel al unui agent de pază asupra unui jurnalist de la „Ziarului de Iaşi“ va fi cercetat de Poliţie, după ce cel agresat a de­pus oficial plângere, în cursul zilei de sâmbătă.

Un jurnalist al cotidianului nostru a fost agresat fizic, vineri după-amiază, de un agent de pază de la firma IGS. Fapta a avut loc lângă clădirea Stării Civile, din zona centrală a Iaşului, la căsătoria civilă a me­zinei primarului Gheorghe Ni­chita.

Jurnalistul se afla lângă instituţie, în încercarea de a ur­mări ce se petrece înăuntru, accesul în clădire fiind interzis. Fapt care i-a nemulţumit pe agenţii de pază aflaţi la faţa locului. Aceştia din urmă l-au lovit pe jurnalist în zo­na pieptului, atrăgând oprobriul şi luările de atitudine ale câtorva trecători care au observat incidentul. „Am fost lovit cu pumnul în piept şi mi s-a spus să mă îndepărtez de urgenţă de lângă clădire. Atunci când i-am explicat că sunt pe domeniul public, şi că nu are dreptul să recurgă la asemenea ameninţări, agentul de pază m-a lovit cu pumnul în zona pieptului“, a explicat jurnalistul Ionuţ Benea.

În loc să îşi ceară scuze în ur­ma acestui incident, agenţii de pază ai firmei au ameninţat cu darea în judecată. În schimb, jurnalistul a formulat o plângere la Poliţie în cursul zilei de sâmbătă, urmând ca agresiunea să fie probată cu ajutorul imaginilor surprinse de ca­merele de luat vederi existente în zonă.
 

Comentarii