ALERTĂ COD ROŞU de viscol şi ninsori abundente în şase judeţe din sud-est

miercuri, 29 ianuarie 2014, 13:25
1 MIN
 ALERTĂ COD ROŞU de viscol şi ninsori abundente în şase judeţe din sud-est

 

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri, o avertizare COD ROŞU de viscol şi ninsoare abundentă, valabilă începând cu ora 15,00, timp de şapte ore, în şase judeţe din sud-estul ţării.

Astfel, între orele 15,00 şi 22,00, în judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită şi vizibilitate redusă spre zero.

Meteorologii precizează că, până la ora 12,00, în toată zona avertizată, vântul şi ninsoarea au fost în intensificare progresivă.

Pentru a fi instituit COD ROŞU de ninsori şi viscol trebuie îndeplinite trei condiţii: stratul de zăpadă să fie de peste 50 de cm, intensitatea vântului să fie de peste 80 km/h şi precipitaţiile să fie mai mari de 15 litri pe oră.

Miercuri dimineaţă la ora 6,00 a intrat în vigoare un COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol valabil pentru Capitală şi 14 judeţe din Muntenia, sudul Moldovei şi din Dobrogea. (Agerpres)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii