Allegro, andante, allegro

miercuri, 18 noiembrie 2015, 02:43
4 MIN
 Allegro, andante, allegro

 Italia – România 2-2 (0-1) într-o partidă amicală disputată la Bologna. Tricolorii au jucat bine în primele zece minute şi în ultimele cinci * în rest au fost dominaţi de italieni

  

 
 
 
Italia: Buffon (’69 – Sirigu) –Chiellini, Bonucci, Barzagli, Darmian – Florenzi, Marchisio (’76 – Parolo), Soriano (’60 – Montolivo), El Shaarawy (’80 – Candreva) – Pelle (’59 – Okaka), Eder (’59 – Gabbiadini). Selecţioner: Antonio Conte.
 România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ (’83 – Filip)– Hoban, Pintilii (’68 – Prepeliţă) – Torje (’69 – Andone), Budescu (’46 – Maxim), Stancu (’85 – Ivan) – Keşeru (’46 – Sânmărtean). Selecţioner: Anghel Iordănescu.
Arbitru: Adrien Jacottet (Elveţia).
Cartonaşe galbene: Eder, Candreva  / Hoban, Chiricheş
0-1, min, 8: Bogdan Stancu îi fură o minge lui Barzagli la marginea careului, pătrunde în careu şi înscrie de la 13 metri la colţul scurt al lui Buffon.
1-1, min. 55: Marchisio înscrie dintr-un penalty acordat la o împingere a lui Grigore asupra lui Pelle.
2-1, min. 65: fază prelungită în careul tricolor, Okaka pasează înapoi, Marchisio recentrează şi Gabbiadini, nemarcat reia cu capul.
2-2, min. 87: lovitură liberă de pe partea dreaptă, executată de Maxim, Chiricheş reia  spre poartă, Sirigu respinge defectuos şi Andone deviază în gol
Fotbaliştii tricolori au dorit foarte mult să facă un meci bun pe stadionul Renato Dall’Ara din Bologna. Evenimentele triste petrecute la Bucureşti, cei 4.000 de români prezenţi în tribune, au contribuit la această dorinţă, iar “bătrânul general”  a marşat şi el, folosind o formulă relativ ofensivă, dar cu un grad sporit de siguranţă. Din fericire pentru noi, Italia chiar dacă rămâne… Italia păstrează prea puţin din eficienţa “squadrelor” de odinioară. Jocul axat pe benzi, unde Conte are servanţi excelenţi (Darmian, Florenzi şi El Shaarawy) a fost dejucat în general bine de apărătorii tricolori, ajutaţi şi de faptul că vârfuri gen Eder sau Pelle nu au cum să risipească  nostalgia după Rossi, Schilacci, Inzaghi, Toni sau chiar Balotelli. Prima centrare a lui El Shaarawy (‘3) a fost rezolvată de Tătăruşanu, care a închis bine unghiul, dar ai noştri au replicat cu un şut cu efect de la 25 metri, expediat de Torje care l-a pus la muncă pe Buffon. Care Buffon a arătat la şutul lui Bogdan Stancu după o greşeală defensivă a gazdelor, cum poate un portar mare să ia gol la colţul scurt. Budescu a încercat să-l păcălească pe Buffon cu un şut-centrare marca “Sărmăluţă”, dar portarul italian şi Darmian au respins, iar Torje a tras mult peste poartă. Din min. 20, posesia echilibrată a început să se schimbe amenintător în favoarea italienilor, ajungând prin preajma lui “60-40” spre finalul primei părţi. Pelle şi Eder au arătat ce le poate pielea, primul trimiţând un “cap” mult peste poartă, al doilea luftând chiar în faţa lui Tătăruşanu, Florenzi l-a luat şi el la ţintă pe portarul Fiorentinei, iar “libianul” El Shaarawy a greşit preluarea la cea mai mare ocazie de gol a reprizei. Repriză care se încheie cu o încercare de torpilă (Marchisio) şi cu o cerere de penalty din partea lui Eder (uşor împins de Chiricheş în careu), neonorată de arbitrul elveţian.
România a părut (dar doar a părut!) că ar vrea să schimbe aspectul jocului după pauză. Însă o singură fază s-a arătat periculoasă pentru poarta italiană, făcută de acelaşi Stancu care a pătruns prin dribling în careu, dar neavând cui pasa a tras în diagonală, de puţin pe lângă ţintă. Două minute mai târziu, a venit faza de penalty din care italienii au egalat. Şi momentul în care “squadra”a pornit un al doilea val, cu numeroase ocazii;. Ne-am fi aşteptat ca “bătrânul” Sânmărtean să ordoneze jocul tricolorilor, în schimb s-au descoperit ca salutare schimbările făcute de Conte, Okaka şi bolognezul Gabbiardini aducând prospeţime jocului squadrei. Multă vreme în genunchi, echipa României a înviat în ultimele 7-8 minute pe care le-a dominat autoritar şi, în consecinţă, golul marcat de Andone a fost absolut meritat.
 
 
Alarmă falsă la Hannover
Meciul amical dintre reprezentativele Germaniei şi Olandei, programat în această seară, a fost anulat şi stadionul din Hannover. HDI Arena, a fost evacuat. Potrivit “Deutsche Welle”, la stadionul din Hannover s-a găsit un obiect suspect, meciul fiind anulat ca măsură de precauţie.  După agenţia HDI, s-a primit un SMS, prin care s-a semnalat prezenţa unui colet exploziv pe stadion, “colet” care s-a dovedit a fi o valiză goală. Conform presei germane, a mai fost evacuată şi o sală de concert din oraş. Naţionala de fotbal a Germaniei se afla în drum spre HDI în momentul anulării meciului amical cu Olanda, cu aproximativ 90 de minute înainte de ora programată pentru startul jocului. Cancelarul Angela Merkel şi vicecancelarul Sigmar Gabriel au fost evacuaţi sub escortă. 

Comentarii