Alte hale de producţie se vor conecta la Veolia în primăvara anului 2016

marți, 22 decembrie 2015, 02:57
1 MIN
 Alte hale de producţie se vor conecta la Veolia în primăvara anului 2016

Veolia Energie Iaşi a anunţat ieri noi racordări la sistemul centralizat de încălzire.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, este vorba de mai multe hale industriale din zona bulevardului Socola. Halele vor fi racordate la reţeaua de termoficare după ce vor fi renovate şi modernizate în primăvara anului 2016.

„Conducerea companiilor private a analizat costurile aferente unor surse individuale pe gaze naturale, comparându-le cu cele rezultate din soluţia oferită de sistemul centralizat de termoficare. Rezultatul a fost clar: companiile vor face economii de costuri de cel puţin 22% pe an prin racordarea centralizată“, a declarat directorul comercial şi de comunicare al companiei, Ana-Maria Icătoiu.

Potrivit acesteia, racordarea halelor industriale, dar şi a clădirii uneia dintre companii, aflată pe bulevardul Poitiers, se va face direct la magistrala 4, cu module termice individuale.

„Astfel, pentru aceste imobile cu o suprafaţă de 6.400 mp, clienţii vor avea controlul permanent asupra consumului de energie şi, implicit, al costurilor prin oprirea/pornirea căldurii în funcţie de necesităţi“, a mai spus Icătoiu.

Conform estimărilor prezentate de Veolia Energie Iaşi, noii clienţi vor consuma circa 455 gigacalorii/an, adică echivalentul a patru blocuri cu câte patru etaje.

Comentarii