Ambiţia Cristinei Neagu

miercuri, 07 iunie 2017, 01:44
4 MIN
 Ambiţia Cristinei Neagu

 

Dacă România se va califica la Campionatele Mondiale după meciurile de baraj cu Austria, România va rămâne singura naţională din lume care s-a calificat la toate ediţiile
 
 
Cea mai bună handbalistă a lumii în 2016, Cristina Neagu, a declarat, ieri,  la Oradea, că naţionala feminină a României vrea să rămână în istorie ca singura echipă din lume care s-a calificat la toate ediţiile campionatelor mondiale.  
Tricolorele se află la Oradea pentru barajul cu Austria, prima manşă – vineri, 9 iunie, în Sala ”Antonio Alexe”, returul urmând să aibă loc pe 13 iunie, meciuri contând pentru Campionatul Mondial din Germania (1-17 decembrie).  
”Pe această cale fac un apel către fanii noştri din Oradea, avem nevoie de ei. Din punctul meu de vedere, sunt două meciuri grele, chiar dacă România este echipa mai galonată, echipa favorită în această dublă. Avem o echipă foarte schimbată faţă de campionatul european sau faţă de Olimpiadă. Avem multe jucătoare noi, tinere, care joacă primele meciuri oficiale pentru echipa naţională. Aşa că ne aşteaptă un baraj foarte greu, dar cred că avem prima şansă şi vreau să ne regăsim printre echipele care participă la Campionatul Mondial din Germania”, a spus, în conferinţă de presă, Cristina Neagu.   
Deşi România porneşte ca favorită în dubla cu Austria, antrenorul şi jucătoarele afirmă că vor aborda cu maximă hotărâre şi concentrare dubla manşă.  
”Vom încerca să facem ceva frumos. Desigur nu va fi uşor chiar dacă toată lumea spune că Austria nu este o echipă dintre cele mai puternice în ultimii ani, dar are  jucătoare experimentate care joacă în prime ligi din Germania, Franţa, chiar în România, aşa că ne pregătim echipa în modul cel mai bun pe care îl putem şi sperăm că vom fi acolo, în Germania”, a declarat Martin Ambros.  Cristina Neagu a precizat că actuala echipă este una tânără, lipsită de omogenitate în momentul de faţă, având în componenţă foarte puţine jucătoare din echipa care s-a calificat la Olimpiadă sau cea care obţinea bronzul la campionatul mondial de acum doi ani.  ”Vreau să cred însă că este o echipă care are foame de performanţă şi doreşte să se califice la campionatul mondial pentru că pentru majoritatea ar fi prima calificare de acest gen. Nu cred că echipa din Austria ar putea să ne surprindă cu ceva, chiar dacă au câteva jucătoare cu experienţă, însă suntem echipa mai bună, trebuie doar să o arătăm pe teren. E clar că echipa noastră nu arată chiar ca acea echipă de care toţi se temeau înainte, pentru că este o echipă foarte schimbată, dar şi aşa rămânem favoriţi. O victorie la o diferenţă considerabilă în acest meci ne-ar da prima şansă la calificare”, a menţionat Cristina Neagu. Partida cu Austria va avea o însemnătate specială pentru tinerele jucătoare convocate la lotul naţional de selecţionerul Martin Ambros.  ”Sunt la primul turneu de baraj ca jucătoare la lotul naţional de senioare. Este un moment important pe care sperăm să-l trecem cu bine şi să ne calificăm. Zi de zi ne pregătim, ne concentrăm pe tactica noastră. Sunt meciuri total diferite, eu aşa le văd. Eu mă simt pregătită, de asta am venit aici, iar feelingul la echipa naţională este special”, a spus Cristina Laslo, ”centrul” echipei.

Meciul de vineri cu Austria va consemna revenirea în lot a Valentinei Ardean căpitanul tradiţional, după o accidentare care a ţinut-o mai mult de jumătate de an departe de teren. La 35 ani, ea va juca primul meci sub tricolor după Jocurile Olimpice din 2016.  O prezenţă bihoreană în echipa naţionalei va fi Gabriella Szűcs, inter dreapta, născută chiar la Oradea, al cărei tată, Sándor Szucs a jucat fotbal în prima ligă în anii ’80 pentru FC Bihor, înainte de a emigra in Ungaria.  
Lotul echipei României pentru barajul cu Austria este alcătuit din: Denisa Dedu şi Iulia Dumanska – portari; Valentina Ardean şi Nicoleta Dincă – extreme stânga; Cristina Neagu, Gabriela Perianu şi Bianca Bazaliu – interi stânga; Cristina Laslo, Andreea Pricopi şi Mădălina Zamfirescu – centri; Ana Maria Drăguţ, Laura Popa şi Gabriella Szűcs – interi dreapta; Aneta Udriştoiu şi Laura Chiper – extreme dreapta; Crina Pintea, Cyntia Tomescu şi Florentina Craiu – pivoţi (AGERPRES)

 

    

Comentarii