Analizor toxicologic de ultimă generaţie cumpărat cu fonduri norvegiene

miercuri, 10 mai 2017, 16:00
1 MIN
 Analizor toxicologic de ultimă generaţie cumpărat cu fonduri norvegiene

De curând, în Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului de Copii „Sf. Maria“ a fost pus în funcţiune un analizor toxicologic de ultimă generaţie, achiziţionat din fonduri norvegiene. „Aparatul este în special pentru detectări de substanţe chimioterapice, pentru dozarea tratamentului anti-canceros, în special Metotrexat, dar face şi toată gama de analize“, a declarat dr. Radu Terinte, managerul spitalului. 

Astfel, deşi acesta este destinat în special domeniului hematologiei şi oncologiei pediatrice, fiind achiziţionat prin intermediul proiectului „Îmbunătăţirea Serviciilor acordate în domeniul Hematologiei şi Oncologiei Pediatrice în România prin achiziţia de bunuri, servicii şi lucrări de specialitate“, va putea fi folosit inclusiv de personalul medical din Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru diferite determinări toxicologice.

„Pe noi, cei din UPU ne bucură această achiziţie, pentru că vom putea lucra teste de toxicologie. Până acum singura determinare toxicologică cantitativă era alcoolemia, adică aflam exact câte miligrame pe decilitru, însă în rest făceam doar determinări calitative, adică vedeam dacă un anumit drog era absent sau prezent. Acum vom reuşi să facem acele teste de fineţe, care spun exact ce cantitate de drog este în sânge, ceea ce este un lucru nemaipomenit“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, purtător de cuvânt al spitalului.  

Comentarii