Angajaţii din clădirile United Business Center Palas, promotori în protejarea mediului

joi, 30 aprilie 2015, 09:59
2 MIN

Tinerii care lucrează în clădirile de birouri din Palas sunt tot mai responsabili în ceea ce priveşte grija faţă de mediu. Încurajaţi de dotările din ansamblu, care promovează mişcarea, şi inspiraţi de stilul de viaţă occidental, cei care lucrează în United Business Center au adoptat curentul eco. Fie că optează pentru transportul pe bicicletă, fie că răspund pozitiv la reciclarea echipamentelor uzate, tot mai mulţi IT-işti manifestă deschidere faţă de modalităţile de economisire a resurselor Pământului.

Pentru că mersul pe bicicletă a devenit o modalitate de deplasare spre locul de muncă tot mai agreată de angajaţii din United Business Center, în ansamblul din centrul oraşului vor fi montate încă 25 de suporturi, care le vor suplimenta pe cele 20 deja existente. Acestea vor putea găzdui  în total aproximativ 225 de biciclete şi vor fi montate în locurile intens circulate de clienţi, precum şi în imediata proximitate a clădirilor office.

De altfel, cele mai utilizate suporturi sunt cele care deservesc angajaţii din United Business Center, extrem de receptivi la mişcarea pe bicicletă, atât pentru deplasarea la birou, cât şi pentru team building-uri în aer liber. „Echipa formată de pasionaţii de ciclism din Endava s-a lansat anul trecut sub numele de Endava Cycling Team şi, odată cu venirea primăverii, ne reîncepem activitatea. Vom repeta turul organizat în mai 2014, cu pornire de la Palas până pe Bucium şi retur, şi, totodată, vom lansa şi o serie de activităţi noi împreună cu echipa de colegi din Endava. Ne bucurăm de facilitățile oferite de Palas şi utilizăm de fiecare dată când avem ocazia suporturile de biciclete din complex, pentru că ne oferă siguranţă şi acces uşor la o plimbare în pauză”, a declarat Marina Uliniuc, Talent Management Coordinator Endava.

Tot cu scopul de a contribui la protejarea mediului, United Business Center a încheiat, în urmă cu aproximativ un an, un parteneriat cu Asociația Română pentru Reciclare – RoRec Iaşi, pentru a le oferi persoanelor care lucrează în Palas posibilitatea de a recicla echipamentele uzate într-un mod facil. Astfel, la parterul clădirilor office sunt amenajate zone eco, care îi încurajează pe tineri să manifeste responsabilitate faţă de mediu. Până în prezent, din cele patru puncte de colectare existente în Palas s-a ridicat peste o tonă de deşeuri.

Tinerii au răspuns în număr mare invitaţiei la reciclare şi au depus în urnele speciale baterii, becuri, tastaturi, încărcătoare şi chiar laptopuri uzate. În plus, echipa RoRec a fost solicitată să ridice echipamentele voluminoase din sediile companiilor care s-au implicat în demersurile de reciclare. „Ne bucură faptul că, pe lângă punctele de colectare din Palas, atât firmele, cât şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în ansamblu apelează la TelVerde 0800 444 800, serviciul nostru naţional de preluare gratuită de la domiciliu, sediu de firmă ori instituţie a deşeurilor electrice grele sau voluminoase. Ne dorim ca rezultatele parteneriatului nostru cu ansamblul Palas să fie tot mai bune şi toţi ieşenii să colecteze selectiv deşeurile electrice”, a spus Simona Ghiga, reprezentant local al Asociaţiei Române pentru Reciclare – RoRec.
 

Comentarii