Antrenor nou, jucătoare străine

miercuri, 16 septembrie 2015, 01:43
2 MIN

Din cauza penuriei de voleibaliste autohtone, Penicilina Iaşi testeazâ în turnee sportive din Serbia, Muntenegru, Bulgaria şi Polonia. Ieşencele participă la turnee de pregătire sub comanda antrenorului Dan Gavril

 
Retrogradată în prima jumătate a anului din Divizia A1 de volei feminin, Penicilina Iaşi şi-a păstrat locul în primul eşalon datorită retragerii şi apoi desfiinţării formaţiei Ştiinţa Miroslava, proaspăt promovată în primul eşalon în urma unui turneu de baraj disputat chiar în comuna ieşeană. Vestea a luat puţin pe nepregătite conducerea grupării ieşene, care s-a trezit rămasă fără antrenor principal (după plecarea lui Rareş Puni, ajuns secund la Ştiinţa Bacău) şi multe jucătoare lipsă, unele retrase precum Cristina Lungu şi liberoul Diana Studineanu, sau plecate, ca Ana-Maria Berdilă (la campioana Volei Alba Blaj) şi surorile Maria şi Iuliana Fică. Fireşte, până a reînceperea campionatului programată pe 10 octombrie, a existat şi mai există timp de completarea lotului. Mai întâi a fost găsit un nou antrenor în persoana lui Dan Gavril, venit de la echipa masculină LPS Piatra Neamţ şi care a mai lucrat puţin în ultimii ani la Penicilina, acesta umând să semneze în scurt timp un contract cu gruparea condusă de Vasile Stângă. Apoi au fost aduse două jucătoare de la Ştiinţa Miroslava, Raluca Pichiu şi Tatiana Diaconiţă, fiind încercate şi câteva jucătoare străine din Bulgaria, Serbia, Muntenegru şi Polonia, mai aproape de transfer fiind jucătoarea sărbă Katarina Jovanovic (de la Amiens, Franţa) şi muntenegreanca Jelena Cvijovic (Zrenjanin).
La începutul lunii, lotul Penicilinei condus de Dan Gavril a efectuat un cantonament la Gura Humorului, după care a participat la un turneu desfăşurat la Lugoj şi dotat cu Cupa Banatului, în care ieşencele au realizat o victorie victorie (3-0 cu Universitatea Cluj), dar au şi suferit două eşecuri, 0-3 cu CSM Lugoj şi SCMU Craiova. Săptămâna viitoare, în perioada 23-25 septembrie, Penicilina va participa la un alt turneu, la Craiova.
Pentru noul campionat încercăm să alcătuim o echipa valoroasă. Avem un antrenor priceput şi cu experienţă, dar fondul de jucătoare din România este destul de redus şi de aceea vom apela si la voleibaliste din străinătate, mai ales după ce s-a luat hotărârea că echipele pot folosi un număr nelimitat de jucătoare din afara ţării. Această decizie va afecta tânara generaţie de sportive de la cluburile din România.Noi speram să ajungem la sfârşitul anului competiţional pe locurile 5-6 , chiar dacă va fi foarte greu..” a menţionat,  Vasile Stângă, preşedintele ACS Penicilina Iaşi.
 

Comentarii