Aoleu, ce chin şi jale!

marți, 19 aprilie 2016, 01:42
4 MIN
 Aoleu, ce chin şi jale!

CSMS Iaşi – ACS Poli Timişoara 0-0, în etapa a VII-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Deşi au avut în faţă o echipă modestă, care se confruntă cu multiple probleme, iar tribunele au fost pline, ieşenii au jucat slab, rezultatul fiind echitabil

Iaşi: Grahovac – Voicu, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu – Böle (’46 – Onduku), Mitic, Enescu, Llullaku – Cristea (’62 – Piccioni), Golubovic (’77 – Creţu). Antrenor: Nicolo Napoli.
Timişoara: Strauss – Scutaru (’66 – Belu), Bocşan, Cânu (’77 – M. Torres), D. Popescu – Jenkins, Suarez (’46 – Elek) – Bărbuţ, Hernandez, Goga – Nimely. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Cristea (’46), Ciucă (’90^1) – Bocşan (’57), Hernandez (’76), Belu (’78), Goga (’85), Nimely (’90), Elek (‘90^3).
Eliminat: Enescu (’70).
Arbitri: Istvan Kovacs (Satu Mare); Vladimir Urzică (Piatra Neamţ), Mircea Orbuleţ (Bucureşti).
CSMS Iaşi a ratat un prilej excelent de a se distanţa la patru puncte în fruntea play-out-ului Ligii I de fotbal. Ieri, echipa ieşeană a remizat alb, pe teren propriu, cu Poli Timişoara şi a pus doar două puncte în faţa CSU Craiova, principala contracandidată la un loc european, CFR Cluj neavând drept de participare în Europa League.
Faptul că trupa lui Napoli nu e în zi fastă a fost anunţat încă din prima repriză. Deşi avea în faţă o grupare modestă, care acuză grave probleme, sportive şi financiare şi a fost şi lovită de probleme de efectiv (accidentaţi, Ov. Popescu, Melinte şi Zicu nu au făcut deplasarea, iar Belu şi Elek au fost doar rezerve, din motive de natură medicală), CSMS nu a fost în stare să ameninţe serios buturile lui Strauss. Şuturile cadrate, trimise de Mitic (‘5) şi Ţigănaşu (’17) nu au fost periculoase, ocaziile au lipsit, astfel că stimulatorul cardiac pe care Grigoraş îl poartă nu a fost deloc pus la lucru. Mai mult, Timişoara, care s-a exprimat discret, a creat emoţii impoartante tribunelor la bâlba lui Grahovac (’17) şi “capul” lui Bocşan (’42).
Nici pauza nu i-a trezit pe ieşeni! Ba, mai mult, i-a băgat şi mai tare în ceaţă, bănăţenii fiind mai periculoşi în startul actului secund, când Bocşan (’48), Belu, Cânu (’67) şi Goga (’68) au fost aproape de gol. Revigorarea CSMS, nereuşită de Napoli, ale cărui schimbări au dus echipa şi mai mult în picaj, a fost semnată, paradoxal, de… Istvan Kovacs. Decizia arbitrului de a-l elimina pe  Enescu a generat o reacţie de orgoliu a gazdelor, care au dominat un final în care s-a jucat, practic, fără niciun atacant. În ciuda acestui lucru, din elan şi din plusul de valoare, Ciucă şi Onduku, în minutul 79, şi din nou Ciucă (’83 – “foarfecă” prinsă de Strauss) au trecut pe lângă un gol, care ar fi fost însă nedrept după aspectul unui joc care nu merita să se termine altfel decât 0-0
 
S-a retras “Napoleon”!
 
^ Înainte de meci, “mascota” echipei de fotbal a Iaşului din ultimii ani, Petre Ciobanu, s-a “retras”, el anunţând că nu va mai merge în jurul terenului la meciurile din Copou. Cel care îmbrăca ţinute celebre, Napoleon, Cuza ori Charlie Chaplin, a primit un tort din partea primarului interimar Mihai Chirica şi a clubului. ^ 10 000 de oameni au fost prezenţi ieri la meci, profitând iarăşi de faptul că intrarea a fost liberă. Ca şi la partida precedentă, contra Craiovei, faptul că spectatorii au venit la stadion cu puţin timp înainte de startul partidei a generat îmbulzeli la intrare. În ciuda prestaţiei modeste a favoriţilor, tribunele au făcut spectacol, scandând în cor numele oraşului şi făcând valuri. ^ În minutul 23, Cristea a înscris, însă atacantul ieşean a fost în ofsaid. ^ Iaşul a cerut penalty în minutul 26, când D. Popescu l-a împins discret pe Llullaku, arbitrul lăsând jocul să continue, decizia fiind corectă. ^ Eliminarea lui Enescu a părut justă, atacul mijlocaşului ieşean asupra lui Hernandez fiind periculos.^ Aseară în play-off: FC Viitorul – Pandurii Târgu Jiu 0-2 (0-0). Hora (’52), Nistor (’66).
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “E un rezultat corect. Am încercat să câştigăm, dar nu am putut. I-am înlocuit pe jucătorii care m-au nemulţumit, însă nici cei care au intrat nu au făcut mai mult. Nu vreau să comentez arbitrajul, însă cred că eliminarea lui Enescu a fost uşoară. Mergem mai departe, e bun şi acest punct”.

Petre Grigoraş: “Cred că e un rezultat echitabil. Şi noi am avut unele ocazii şi ei. Iaşul e o echipă puternică, omogenă, nu e puţin lucru să obţii un egal la ei, mai ales dacă ai multe probleme de lot. Vom continua să luptăm pentru evitarea retrogradării până în ultima rundă. Meciul cu Concordia, de etapa viitoare, poate fi decisiv”. 

 

Comentarii