Arab judecat pentru incendierea maşinii unei doctoriţe de la Universitatea de Medicină

miercuri, 12 iulie 2017, 01:56
2 MIN
 Arab judecat pentru incendierea maşinii unei doctoriţe de la Universitatea de Medicină

Cadrul didactic şi-a retras plângerea pentru distrugere, însă procurorii au stabilit că infracţiunea a fost comisă într-o formă agravantă, deferindu-l astfel justiţiei pe student.

Procurorii Parchetului de pe lângă Jude­cătoria Iaşi au finalizat ancheta în cazul celor doi studenţi arabi care au incendiat maşina unui cadru universitar de la UMF. Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a unuia dintre ei, pentru distrugere calificată, pentru celălalt tânăr cazul fiind clasat ca urmare a retragerii plângerii.

Doctoriţa Monica Holicov şi-a retras plângerea depusă şi împotriva lui Osama Matalka, însă procurorii l-au trimis în judecată pe acesta, considerând că infracţiunea ar fi fost comisă în formă calificată, din acest motiv nefiind nevoie de plângere prealabilă.

Ca situaţie de fapt, procurorii ieşeni au plasat fapta în noaptea de 27 spre 28 aprilie 2017. Maşina doctoriţei, un Volkswagen Passat, fusese parcată pe strada Mihai Eminescu, în apropiere de zona în care Holicov locuieşte. A doua zi, doctoriţa a fost informată de poliţişti că autoturismul îi fusese incendiat. În timpul investigaţiei, despre care, la început, doctoriţa Holicov a spus că se desfăşoară cu dificultate, oamenii legii au aflat că Sami şi Osama Matalka au venit la apartamentul în care locuiau cu chirie în jurul orei 4.00.

„Cei doi au coborât din nou în jurul orei 04:30 având feţele acoperite şi, cu câte o bâtă, au spart geamurile unui autoturism marca Volkswagen Passat ce era parcat în intersecţia străzilor Mihai Eminescu cu strada Sf. Teodor. Ulterior, la ora 04:57 numitul Matalka Osama a coborât încă o dată din scara D a blocului A1-4, având faţa acoperită, şi a incendiat acelaşi autoturism marca VW Passat“, au stabilit procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Aceştia au reţinut caracterul „calificat“ al infracţiunii de distrugere, comisă de Osama Matalka, deoarece acesta a incendiat maşina doctoriţei. Din acest motiv, tânărul nu a scăpat de trimiterea în judecată precum celălalt autor. Procurorii mai spun că, în timp ce ardea, maşina doctoriţei a început să coboare spre bulevardul Independenţei, fiind oprit de pompieri, care i-au pus pietre sub roţi.

Comentarii