Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Asasinul, un sadic de 17 ani! Prins după telefonul pe care îl furase

GALERIE
Gabriel Motoc suspect asasinat Bucium
  • Gabriel Motoc suspect asasinat Bucium
- +

După 24 de ore de muncă asiduă, poliţiştii ieşeni l-au prins ieri, la o stână din Comarna, pe dublul asasin din Bucium. Tânărul de 17 ani, de loc din Corni-Botoşani, a fost depistat de serviciile speciale după semnalul GPS al unui telefon furat din casa victimelor. Anchetatorii au aflat că acesta a ucis victimele în mod sadic, folosindu-se de două topoare.

Telefoanele furate de la locul accidentului au fost cele care i-au condus pe anchetatori la tânărul considerat principalul suspect în cazul dublului asasinat de alaltăieri, de la Vlădiceni. Gabriel Moţoc, de 17 ani, originar din Corni, judeţul Botoşani, a fost identificat ieri după-amia­ză la o stână din localitatea Co­marna, acolo unde se ascundea de aproximativ 24 de ore de au­torităţi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, cei care conduc investigaţia, decla­rau ieri, înainte de identificarea suspectului, că acesta furase trei telefoane mobile din casa soţilor Tiberiu şi Parascheva Petrovici. Prin intermediul GPS-ului de pe unul dintre aceste celulare, ofi­ţeri din cadrul Direcţiei Opera­ţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române au reuşit să-i dea de urmă adolescentului. Acesta era audiat asea­ră, înainte de închiderea ediţiei noastre, cel mai probabil în acest weekend urmând a se propunere arestarea sa pentru 30 de zile.

Cei doi soţi, cu capetele sfârtecate în holul casei

Procurorii ieşeni au deschis în acest caz un dosar de omor calificat, în funcţie de rezultatele investigaţiei existând posibilitatea ca încadrarea juridică să se schimbe în tâlhărie urmată de moartea victimei. Filmul asasinatului a fost prezentat ieri de procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunal, Carmina Pas­cal, care declara înainte de prinderea lui Moţoc că acesta furase mai multe bunuri din casa soţilor Petrovici. Printre acestea se număra şi un pistol cu bile, existând temerea că suspectul ar fi putut să-l folosească în mo­mentul în care era încolţit de autorităţi. Acesta lucru nu s-a întâmplat însă, au precizat surse din anchetă, Moţoc neîmpo­trivindu-se în momentul în care a fost găsit la stâna din Co­marna.

Cât priveşte detaliile cri­mei, acestea sunt de un sadism ieşit din comun, mai ales raportat la vârsta principalului suspect. Din datele adunate de poliţişti şi procurori, reiese că Moţoc ar fi ajuns la casa soţilor Petrovici în urmă cu câteva zile, după ce a bătut din casă în casă încercând să găsească un loc în care să muncească. Există şi ipoteza ca adolescentul să fi ştiut că victimele sunt înstărite, şi să-şi fi premeditat astfel fapta.

Crimele sunt plasate de către anchetatori între seara zilei de miercuri şi dimineaţa zilei de joi. Moţoc ar fi folosit două topoare, lovind fiecare victimă de câte două ori, foarte puternic, în zona capului. „Corpul victimelor a fost găsit în holul de la intrarea în locuinţă, în poziţii diferite, ceea ce a indus ideea organelor de anchetă că mai întâi a fost ucisă persoana de sex masculin, autorul fiind surprins de soţie, la rândul ei omorâtă în aceeaşi modalitate. Ambele victime prezintau leziuni foarte grave la nivelul capului. Obiec­tele de care suspectul s-a folosit pentru a le ucide pe cele două persoane au fost de asemenea identificate, un topor în curtea victimelor şi un topor la mare distanţă de locuinţă“, a spus Carmina Pascal.

De asemenea, la 300 de metri, a fost găsită cu­tia în care Tiberiu Petrovici avea pistolul cu bile, precum şi acte personale. Şi o sumă de bani a fost sustrasă din casa victimelor, sumă deocamdată necuantificată.

CITEȘTE ȘI:

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri