Asasinul, un sadic de 17 ani! Prins după telefonul pe care îl furase

sâmbătă, 06 septembrie 2014, 01:58
3 MIN
 Asasinul, un sadic de 17 ani! Prins după telefonul pe care îl furase

După 24 de ore de muncă asiduă, poliţiştii ieşeni l-au prins ieri, la o stână din Comarna, pe dublul asasin din Bucium. Tânărul de 17 ani, de loc din Corni-Botoşani, a fost depistat de serviciile speciale după semnalul GPS al unui telefon furat din casa victimelor. Anchetatorii au aflat că acesta a ucis victimele în mod sadic, folosindu-se de două topoare.

Telefoanele furate de la locul accidentului au fost cele care i-au condus pe anchetatori la tânărul considerat principalul suspect în cazul dublului asasinat de alaltăieri, de la Vlădiceni. Gabriel Moţoc, de 17 ani, originar din Corni, judeţul Botoşani, a fost identificat ieri după-amia­ză la o stână din localitatea Co­marna, acolo unde se ascundea de aproximativ 24 de ore de au­torităţi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, cei care conduc investigaţia, decla­rau ieri, înainte de identificarea suspectului, că acesta furase trei telefoane mobile din casa soţilor Tiberiu şi Parascheva Petrovici. Prin intermediul GPS-ului de pe unul dintre aceste celulare, ofi­ţeri din cadrul Direcţiei Opera­ţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române au reuşit să-i dea de urmă adolescentului. Acesta era audiat asea­ră, înainte de închiderea ediţiei noastre, cel mai probabil în acest weekend urmând a se propunere arestarea sa pentru 30 de zile.

Cei doi soţi, cu capetele sfârtecate în holul casei

Procurorii ieşeni au deschis în acest caz un dosar de omor calificat, în funcţie de rezultatele investigaţiei existând posibilitatea ca încadrarea juridică să se schimbe în tâlhărie urmată de moartea victimei. Filmul asasinatului a fost prezentat ieri de procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunal, Carmina Pas­cal, care declara înainte de prinderea lui Moţoc că acesta furase mai multe bunuri din casa soţilor Petrovici. Printre acestea se număra şi un pistol cu bile, existând temerea că suspectul ar fi putut să-l folosească în mo­mentul în care era încolţit de autorităţi. Acesta lucru nu s-a întâmplat însă, au precizat surse din anchetă, Moţoc neîmpo­trivindu-se în momentul în care a fost găsit la stâna din Co­marna.

Cât priveşte detaliile cri­mei, acestea sunt de un sadism ieşit din comun, mai ales raportat la vârsta principalului suspect. Din datele adunate de poliţişti şi procurori, reiese că Moţoc ar fi ajuns la casa soţilor Petrovici în urmă cu câteva zile, după ce a bătut din casă în casă încercând să găsească un loc în care să muncească. Există şi ipoteza ca adolescentul să fi ştiut că victimele sunt înstărite, şi să-şi fi premeditat astfel fapta.

Crimele sunt plasate de către anchetatori între seara zilei de miercuri şi dimineaţa zilei de joi. Moţoc ar fi folosit două topoare, lovind fiecare victimă de câte două ori, foarte puternic, în zona capului. „Corpul victimelor a fost găsit în holul de la intrarea în locuinţă, în poziţii diferite, ceea ce a indus ideea organelor de anchetă că mai întâi a fost ucisă persoana de sex masculin, autorul fiind surprins de soţie, la rândul ei omorâtă în aceeaşi modalitate. Ambele victime prezintau leziuni foarte grave la nivelul capului. Obiec­tele de care suspectul s-a folosit pentru a le ucide pe cele două persoane au fost de asemenea identificate, un topor în curtea victimelor şi un topor la mare distanţă de locuinţă“, a spus Carmina Pascal.

De asemenea, la 300 de metri, a fost găsită cu­tia în care Tiberiu Petrovici avea pistolul cu bile, precum şi acte personale. Şi o sumă de bani a fost sustrasă din casa victimelor, sumă deocamdată necuantificată.

CITEȘTE ȘI:

Comentarii