ASTĂZI încep înscrierile pentru examenul de TITULARIZARE. Posturile din Iaşi

luni, 11 mai 2015, 01:58
2 MIN
 ASTĂZI încep înscrierile pentru examenul de TITULARIZARE. Posturile din Iaşi

Deşi numărul de posturi scoase anul acesta la concursul de titularizare în învăţământul preuniversitar este similar cu cel de anul trecut, cu o creştere aproape nesemnificativă de la 1.266 la 1.271 de posturi, inspectorii în învăţământ atrag atenţia asupra faptului că există un deficit al posturilor pentru disciplinele tehnice, dar şi pentru română, matematică, istorie, chimie şi geografie.

Foarte puţine catedre vacante sunt şi la artă vocală, muzică şi kinetoterapie. Rămâ­ne un număr mare de posturi pentru învă­ţători (30 de posturi) şi educatori (41 de posturi), în ordine descrescătoare urmând muzica instrumentală (16 posturi) şi limba franceză (10 posturi). Reprezentanţii ins­pec­toratului spun că există un număr restrâns de posturi în comparaţie cu dorinţa candidaţilor de a se titulariza.

LISTA POSTURILOR – titularizare.edu.ro

„Constatăm o stabilizare a profesorilor care au optat pentru cariera didactică, de aceea numărul de posturi titularizabile a scăzut an de an, pe măsură ce tinerii profesori au ales să rămână în sistem. Problema op­ţiunii pentru învăţământul rural rămâne de actualitate şi creează de multe ori ezi­tări în alegerea unor posturi din zone îndepărtate sau greu accesibile. Ar fi de dorit ca şi autorităţile locale să susţină acest demers, să deconteze în ritm constant naveta cadrelor didactice, după cum un element de confort suplimentar ar fi existenţa unei infrastructuri rutiere decente, a unor soluţii de transport, dar şi a unor şcoli în care condiţiile să fie similare cu cele din mediul urban. Le recomandăm absolvenţilor şi tinerilor profesori să abordeze din timp pregătirea pentru concurs, pentru lecţiile ce vor fi susţinute la clasă, în prima etapă, cât şi explorarea atentă a temelor, a conţinuturilor ştiinţifice, dar şi a celor de didactică şi pedagogie“, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general.

Din cele 1.271 de posturi vacante de anul acesta, 487 sunt în mediul urban şi 784 în mediul rural. Dintre acestea, 154 de posturi au statut de angajare pe perioadă nedeterminatã (78 în mediul urban şi 76 în mediul rural), în timp ce 1.117 posturi sunt alocate pentru angajare pe perioadă determinată (409 posturi în mediul urban şi 708 în mediul rural), cu 615 posturi complete şi 502 posturi incomplete.

Înscrierile pentru concurs au loc în perioada 11-19 mai, iar examenul va avea loc pe 15 iulie.
 

Comentarii