Astronautul Prunariu, propus de UTI cetăţean de onoare al Iaşului

marți, 23 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Astronautul Prunariu, propus de UTI cetăţean de onoare al Iaşului

General-locotenent în rezervă Dumitru Prunariu, membru de onoare al Academiei Române, singurul român ajuns în spaţiu, a fost propus de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) pentru a obţine titlul de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, şi va primi în toamna acestui an şi titlul de Doctor Honor Causa al instituţiei. 

Dumitru Prunariu a fost prezent ieri în Aula Filialei Iaşi a Academiei Române, unde a ţinut o conferinţă pe tema „Explorarea spaţiului cosmic. Încotro?“, în care a făcut o trecere de la începuturile explorării spaţiale, la posibilităţile pe care le poate aduce viitorul în acest domeniu. La finalul conferinţei, prof.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI, a făcut anunţul cu privire la titlurile cu care urmează să fie distins Dumitru Prunariu.

„Dumitru Prunariu a fost onorat de propunerea făcută şi, cum domnul primar a fost de acord, am hotărât ca propunerea de decernare a titulaturii de cetăţean de onoare să vină din partea Universităţii Tehnice şi a Academiei Române. Dumnealui este politehnist, suntem o universitate cu o veche tradiţie, având tangenţe şi cu domeniul aerospaţial, avem şi reprezentanţi CNATDCU în comisia din domeniul aferent“, a spus rectorul Dan Caşcaval. Din discuţiile purtate până în prezent, cel mai probabil, cele două titluri vor fi acordate la mijlocul lunii noiembrie, atunci când Universitatea Tehnică sărbătoreşte 80 de ani de la înfiinţare. 

Comentarii