Au reînceput lucrările la ambulatoriul de la Spitalul de Copii

miercuri, 07 decembrie 2016, 02:52
2 MIN
 Au reînceput lucrările la ambulatoriul de la Spitalul de Copii

 De mai bine de doi ani, la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi se desfăşoară lucrări la o construcţie exterioară, care urmează să funcţioneze ca ambulatoriu cu cabinete de consultaţii.

Deşi în luna septembrie a anului 2015, firma care efec­tuează lucrările a încheiat un proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, clădirea a rămas nefolosită. Reprezentanţii unităţii medicale susţin că de fapt, acesta se referea la prima etapă de lucrări şi că între timp lucrările au fost finalizate, recepţia finală urmând să fie efectuată în cursul săptămânii viitoare.

În toamna anului 2015, lucrările au fost sistate deoarece erau efectuate din fonduri proprii, iar în luna noiembrie a acelui an urma să fie acreditat spitalul, fondurile fiind redirecţionate către refacerea interioarelor din spital. „Recepţia din septembrie 2015 se referă la prima etapă de lucrări. După o primă etapă de lucrări, s-a decis întreruperea acestora ca urmare a necesităţii dirijării fondurilor către spaţiile hoteliere din spital în vederea acreditării. Cu această ocazie s-au văruit, vopsit şi înlocuit tâmplăriile, reparaţiile electrice şi sanitare a peste 9.000 de metri pătraţi, ceea ce a presupus un efort financiar considerabil“, au precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Astfel, în momentul actual, se lucrează la branşarea clădirii la punctul termic al spitalului, adică la înlocuirea instalaţiei de încălzire, care conform reprezentanţilor spitalului, este degradată şi spartă în multiple locuri din cauza faptului că a fost neutilizată o perioadă îndelungată. Abia în primul trimestru al anului 2017, din bugetul noului an, ur­mea­ză să se facă racordarea la reţeaua de fibră optică, cablarea clădirii, dar şi achiziţia de mobilier şi dotări. „Ambulatoriul nou creat va asigura cabinete de consultaţii pentru toate disciplinele pediatrice şi puncte de recoltare a analizelor pentru a reduce aglomeraţia din spital“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul unităţii medicale.

Aici vor fi integrate opt cabinete medicale, o sală de recoltare pentru sânge şi urină şi o sală de aşteptare, urmând să se desfăşoare şi consultaţii în vederea internărilor de zi. Problema aglomeraţiei din spital creată de numărul mare de părinţi care vin cu copiii la consultaţii a fost sesizată şi în februarie 2015, în timpul vizitei ministrului Sănătăţii de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu, acesta fiind abordat de mai mulţi părinţi ne­mulţumiţi că au aşteaptat şi câteva ore la uşa cabinetelor medicale, iar lipsa scaunelor îi face să îşi ţină copiii pe jos. 

Comentarii