Au venit banii la CSM Politehnica!

miercuri, 12 iulie 2017, 01:44
3 MIN
 Au venit  banii la CSM Politehnica!

 

Echipa ieşeană a încasat prima rată din drepturile TV pentru sezonul 2017-2018, 1 065 000 de euro. Fondurile vor fi cheltuite imediat, restanţele clubului rămânând consistente: circa 2,5 milioane lei. Astăzi are loc deplasarea pentru meciul contra CS U Craiova, de vineri
 
 
CSM Politehnica Iaşi a luat un important balon de oxigen financiar. Ieri, în conturile clubului a intrat o sumă consistentă, 1 065 000 de euro. Banii reprezintă prima rată a drepturilor TV pentru sezonul 2017-2018 şi au fost obţinuţi ca urmare a clasării bune din campionatul trecut, locul VII. Fondurile vor fi cheltuite imediat, datoriile rămânând însă apoi la cote consistente, şefii CSM estimându-le a fi de circa 2,5 milioane lei. Speranţele capilor clubului de lichidare a restanţelor şi de asigurare a traiului minim al echipei în startul campionatului sunt legate în special de rectificarea bugetară care va avea loc la Consiliul Local Iaşi la sfârşitul lunii. CSM a cerut în acest an 8,3 milioane lei de la Fundaţia Sportului Ieşean şi a primit până acum 4,5 milioane lei, FSI cheltuind toţi cei 7 milioane de lei alocaţi iniţial. Din surse proprii (vânzări de bilete, sponsorizări etc.) CSM produce sume simbolice, iar ratele II (600 000 de euro) şi III din drepturile TV vor fi încasate la începutul anului viitor, mărimea ultimei fiind dependentă de locul care va fi ocupat la finalul sezonului regulat.
Ca o paranteză, şi celelalte sporturi locale trag speranţe că Primăria Iaşi va aloca alţi bani către sport, numai CS Politehnica solicitând 6,16 milioane lei pentru sezonul următor, în afara celor 2,5 milioane lei cheltuiţi deja în prima jumătate a anului. Până la finele anului, echipele locale ar avea nevoie de circa 9 milioane de lei. Dacă s-ar aloca aceste sume, Primăria Iaşi ar da sportului sub 2,5 procente din bugetul local, în condiţiile în care limita maximă stabilită de recenta ordonanţă de urgenţă limitează alocaţiile către sport la 5%.
Astăzi, CSM Politehnica va pleca din Iaşi pentru meciul contra CSU Craiova, din prima etapă a Ligii I de fotbal. După cum v-am informat, prima parte a drumului spre, Turnu Severin, oraşul unde antrenorul ieşenilor, Flavius Stoican, are o şcoală de fotbal, va fi făcută azi cu avionul, până la Bucureşti. Ieri, după un antrenament care a avut loc în cursul dimineţii, tehnicianul a convocat 19 jucători pentru disputa cu oltenii, chiar dacă situaţiile contractuale ale lui Bădic şi Qaka nu erau clarificate nici înaintea prezentării lotului, care a avut loc aseară, la Grădina Palas. Aceştia erau: Kelava, Koşelev; Bosoi, Tiago, Mihalache, Frăsinescu, Moisi, Panţîru, Bădic; Danale, Platini, Cioinac, Pedro, Chelaru, Qaka, Spătaru, Sin; Moldovan, Cristea. Stoican a anunţat că, în afara lui Tito şi Kizito, care nu aveau nicio şansă de a fi legitimaţi, clubul trebuind să lichideze datoriile la stat pentru a înregimenta jucători extracomunitari, vor rămâne în Iaşi şi Vremea şi Dodan. Tehnicianul a recunoscut că s-ar mulţumi cu o remiză în disputa cu oltenii: “Trebuie să recunosc că gazdele, care au ţinte înalte în acest sezon, au prima şansă. Joacă de mult timp împreună, au fotbalişti cu o cotă foarte bună, cum sunt Ivan, Băluţă, Bancu, Zlatinski ori Gustavo, au adus un antrenor despre care se spune că se pliază foarte bine pe lot, meciul se joacă pe un teren pe care ei sunt obişnuiţi. Noi avem aproape patru săptămâni de când suntem împreună, aşa că, la acest moment, aş fi ipocrit să spun că nu aş fi mulţumit cu un egal. Suntem încrezători însă, vrem să facem un meci mare”. 
 
 
 
 
 
 
 

    

Comentarii