Autorităţile franceze au expulzat în Maroc trei tineri suspectaţi de jihadism

vineri, 25 august 2017, 20:31
1 MIN
 Autorităţile franceze au expulzat în Maroc trei tineri suspectaţi de jihadism

Autorităţile franceze au expulzat în Maroc trei tineri care locuiau la Trappes (Yvelines, departament din centrul Franţei), “din cauza legăturilor cu mişcarea islamistă radicală”, au anunţat surse din Ministerul de Interne de la Paris, citate de AFP.

Doi dintre cei vizaţi sunt fraţii unui deţinut care a agresat violent doi supraveghetori dintr-o unitate de prevenire a radicalizării, din centrul de reţinere Osny. Incidentul a avut loc în septembrie 2016, iar agresorul a folosit o armă artizanală.
 
Condamnat pe 23 martie 2016 pentru o tentativă eşuată de a călători în Siria, Bilal Taghi, în vârstă de 24 de ani, a rănit doi dintre gardienii săi cu un cuţit fabricat dintr-o bucată de metal de 15 centimetri.
 
Parchetul antiterorism s-a sesizat de această agresiune ce a părut a fi prima acţiune jihadistă desfăşurată în închisoare.
 
În faţa anchetatorilor, el a “recunoscut şi revendicat faptul că a vrut să ucidă un gardian” şi că a “vrut să treacă la fapte imediat, în numele ISIS”, “fără să mai aştepte să iasă din închisoare”, pentru că “nu a putut pleca în Siria”, potrivit unei surse apropiate dosarului.
 
Alţi doi fraţi din aceeaşi familie, Abdelhafid şi Khalid, care s-au alăturat organizaţiiei jihadiste în Siria, probabil că au murit.
 
Identitatea celui de al treilea bărbat expulzat în Matoc nu a fost divulgată.
 
De la decretarea stării de urgenţă, în noiembrie 2015, 51 de decizii ministeriale de expulzare au fost aplicate, potrivit Ministerului de Interne.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii