Băiețel de 8 ani violat de un adolescent când era în vacanţă la bunici

miercuri, 06 iulie 2016, 01:56
2 MIN
 Băiețel de 8 ani violat de un adolescent când era în vacanţă la bunici

Agresorul este şi el minor, şi a fost arestat preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi investighează un caz şocant ce a avut loc într-o localitate din mediul rural, al cărei nume nu îl vom prezenta pentru a proteja victima. Un copil de doar 8 ani, aflat în vizită la bunici, a fost violat de un adolescent de 15 ani, având nevoie de îngrijire psihologică de specialitate în urma evenimentului. Procurorii ieşeni spun că agresorul fost arestat preventiv pentru 30 de zile, aflându-se în prezent în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

„Probele administrate în cauză până la acest moment de procedură au conturat suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în după-amiaza zilei de 21 iunie 2016, sub pretextul că doreşte să-i confecţioneze o undiţă victimei D. F. (minor în vârstă de 8 ani, aflat în vacanţă la bunici), a condus-o într-un loc izolat din mediul rural şi, prin exercitarea unor acte de violenţă fizică, a supus-o unui act sexual anal“, au descris fapta procurorii ieşeni.

Aceştia au mai arătat că victima a primit îngrijiri medicale ulterior consumării actului sexual, victima a fost transferată la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde a fost consiliat psihologic.

„Copilul agresor a fost internat în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice (obligatorie prin raportare la vârstă), prin care s-a stabilit că nu există impedimente pentru tragerea la răpundere penală Din datele de anchetă a reieşit că minorul agresor s-a dezvoltat într-un mediu familial inadecvat, marcat de carenţe afective şi dezinteres din partea părinţilor“, au încheiat procurorii.

Comentarii