Bebeluşul al cărui frate geamăn a murit infectat de Klebsiella în spital primeşte tratament cu două tipuri de antibiotic

marți, 26 iulie 2016, 01:57
2 MIN
 Bebeluşul al cărui frate geamăn a murit infectat de Klebsiella în spital primeşte  tratament cu două tipuri de antibiotic

Șefii Maternităţii Cuza Vodă au făcut ieri declaraţii şi despre acuzaţiile aduse de părinţii victimei, care au spus că de la Iaşi le-ar fi fost refuzată internarea copilului decedat la Neamţ 

Bebeluşul internat la Maternitatea „Cuza Vodă“ pentru tratament împo­triva infecţiei cu Klebsiella pneumoniae este internat în stare stabilă. Băieţelul transferat de la Spitalul Judeţean din Neamţ se află monito­rizat în secţia ATI a unităţii medicale, medicii fiind optimişti în ceea ce priveşte evoluţia sa ulterioară.

Po­tri­vit reprezentanţilor maternităţii, starea băieţelului este stabilă, micuţul aflându-se sub tratament complex pentru distrugerea infecţiei cu Kleb­siella pneumoniae. Momentan, co­pilul este hrănit pe venă, însă medicii intenţionează să-l treacă pe alimen­taţie normală. „Starea pacientului se menţine stabilă. Bebeluşul se află în continuare sub tratament cu două tipuri de antibiotic pentru infecţia cu Klebsiella. Parametrii care ţin de tensiune, respiraţie şi puls sunt, în continuare, stabili. Nu ne putem exprima asupra evoluţiei ulterioare a pacientului, pentru că el este un copil născut prematur, vulnerabil. Momentan însă nu pune probleme“, a arătat dr. Iolanda Blidaru, mana­gerul Maternităţii „Cuza Vodă“.

Bă­ieţelul internat la Iaşi s-a născut pe 9 iulie, prin cezariană, copilul având un frate geamăn care a murit pe 17 iulie (VEZI AICI). Ieri, reprezentaţii spitalului au lămurit şi discuţia determinată de declaraţiile părinţilor şi ale managerului de la spitalul nemţean, potrivit căruia s-ar fi solicitat transferul bebeluşilor la Iaşi înainte ca unul dintre ei să moară la Neamţ.

Potrivit medicului care a asigurat transportul bebeluşului la Iaşi, dr. Carmen Grecu, medicii din spitalul nemţean au solicitat du­minică,17 iulie, transferul bebeluşului care a decedat. Medicii ieşeni susţin însă că nu au putut transfera copilul pentru că starea lui era critică. „Primul transfer s-a solicitat pe 17 iulie, pentru bebeluşul care a murit. Copilul nu a putut fi transferat pentru că starea lui era deosebit de gravă. În momentul solicitării unui transfer, noi primim o serie de informaţii despre starea pacientului, o radiografie a situaţiei în care se află la acel moment. Bebeluşul respectiv nu putea fi transportat, pentru că se afla în stare critică. Drept urmare, la trei ore de la solicitarea transferului a şi decedat. A doua zi, am primit o nouă solicitare de transfer, pentru bebeluşul care acum se află la noi. Starea acestui copil nu era gravă, astfel încât să nu poată fi transfe­rat“, a explicat dr. Carmen Grecu, medic primar neonatolog.

Potrivit analizelor efectuate la Iaşi, bacteria Klebsiella a fost depistată în sângele copilului. La naştere, copilul avea 2.100 de grame.

Comentarii