Big Brother în piramida lui Dubeţ. 27 de persoane vor supraveghea traficul din Iaşi

miercuri, 17 iunie 2015, 01:53
2 MIN
 Big Brother în piramida lui Dubeţ. 27 de persoane vor supraveghea traficul din Iaşi

Aproape 30 de persoane vor fi responsabile cu monitorizarea şi dijirarea traficului din Iaşi. Executivul Primăriei va demara procedurile pentru schimbarea organigramei Poliţiei Locale astfel încât să fie înfiinţat un serviciu de management al traficului.

Angajaţii noului serviciu vor gestiona sistemul cu cele 1.242 de semafoare şi 59 camere video, sistem care ar urma să fie pus în funcţiune în toamna acestui an. Centrul de telesupraveghere va fi pe şos. Naţională într-o clădire unde se află mai multe servicii ale Primăriei („piramida lui Dubeţ”). Lucrările de amenajare a centrului se vor desfăşura la parter şi demisol, suprafaţa totală disponibilă fiind de aproape 400 mp.
 
Potrivit primarului interimar Mihai Chirica, la centru se vor face şi angajări noi, nu doar redistribuiri de posturi în cadrul Poliţiei Locale. „În noul serviciu, nu vor fi doar poliţişti, vor fi şi ingineri de sistem care vor avea grijă de buna funcţionare a acestuia, specialişti, operatori, în total vorbim de 27 de persoane vor fi incluse în structura de supraveghere, monitorizare, dirijare şi punerea la punct a tot ce înseamnă circulaţia rutieră în Iaşi”, a spus Chirica.
Primarul interimar a adăugat că noua organigramă va fi adoptată în plenul Consiliului Local, iar până în toamnă ar urma să fie făcute şi angajările. „Managementul de trafic va fi coordonat de un şef de serviciu care va fi instruit de către cei care implementează proiectul”, a precizat Chirica.
 
Despre stadiul proiectului, edilul a menţionat că s-a ajuns într-o etapă finală cu realizarea branşamentelor electrice pentru sistemul de semaforizare şi camere video. Proiectul prevede instalarea de semafoare în 90 de interesecţii din oraş, montarea a aproape 2.000 de indicatoare, montarea a 59 de camere video şi crearea unei infrastructuri de comunicaţie prin fibră optică a datelor înregistrate în trafic către centrul de comandă. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 70 milioane lei. Recent, procurorii DNA Bucureşti au demarat o anchetă privind modul de implementare a acestui proiect. Luna trecută, aceştia au ridicat o serie de documente de la Primărie, dar, până acum, nu s-au făcut audieri în dosar.
 

Comentarii