Biserica Ortodoxa Română face primii paşi pentru canonizarea lui Arsenie Boca

marți, 19 aprilie 2016, 08:15
2 MIN
 Biserica Ortodoxa Română face primii paşi pentru canonizarea lui Arsenie Boca

Biserica Ortodoxa Română face primii paşi pentru canonizarea lui Arsenie Boca. Astfel, o comisie formată din înalţi prelaţi va cerceta viaţa, activitatea şi scrierile celui pe care credincioşii îl numesc "Sfantul Ardealului.

Comisia a avut deja o primă întrunire, prilej cu care a fost prezentată o lista cu 80 de lucrari despre Arsenie Boca.

Anunţul despre cercetările făcute de B.O.R. în legătură cu Arsenia Boca a fost făcut de purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei și Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu.
Acesta a precizat că rostul comisiei, al cărei președinte este Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, este acela a cerceta din punct de vedere științific și teologic activitatea Părintelui Arsenie Boca.
Prima întâlnire a comisiei a avut loc sâmbătă. Atunci, a fost prezentată o listă cu 80 de lucrări despre viața și activitatea lui Arsenie Boca.

“Aceste publicaţii au fost repartizate spre studiu membrilor comisiei, potrivit specializării ştiinţifice şi teologice a fiecăruia. Ele vor fi studiate cu acribie ştiinţifică, apoi vor fi întocmite referate ştiinţifice, teologice, de specialitate şi toate acestea vor fi analizate într-o şedinţă ulterioară a comisiei”, a spus părintele Gabriel Mircescu.

La finalul cercetărilor, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului va intocmi o listă cu lucrările care sunt conforme cu realitatea învațăturilor Parintelui Arsenie, fără a le conţine pe cele cu un conținut nepotrivit sau pur comercial.

Chiar dacă aceasta comisie nu are rolul de a propune canonizarea Părintelui Arsenie Boca, ea va puteaîntocmi un studiu-document ce va fi înaintat Sfantului Sinod, singurul care poate lua o decizie.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Romane au spus cu diverse ocazii că nu se opun canonizarii Părintelui Arsenie Boca. Ei au precizat că acest lucru trebuie privit prin prisma unor etape ce trebuie parcurse obligatoriu.

b1.ro
 

Comentarii