Cadoul de Ziua Femeii: Doamnele şi domnişoarele pot vizita gratuit Grădina Botanică

vineri, 06 martie 2015, 02:56
1 MIN
 Cadoul de Ziua Femeii: Doamnele şi domnişoarele pot vizita gratuit Grădina Botanică

 Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, alături de Grădina Botanică „Anastasie Fătu“, invită doamnele şi domnişoarele din Iaşi să viziteze gratuit Grădina Botanică în ziua de 8 martie. 

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior au precizat că au luat această decizie în spiritul sărbătorii de duminică, cât şi pentru a promova expoziţia de Plante Exotice care se apropie de final.

„Intrarea va fi gratuită inclusiv la expoziţia de Plante Exotice, deschisă în prezent în ca­drul Grădinii. Expoziţia este dedicată colec­ţiilor de plante exotice cultivate în condiţii speciale şi a debutat sub semnul Dra­gobetelui, a Mărţişorului şi a Anului Nou chinezesc. Speciile de plante prezentate sugerează spiritul acestor sărbători, fiind asociate cu sentimentul renaşterii naturii“, au precizat reprezentanţii UAIC.

La expoziţia din Grădina Botanică sunt expuse specii şi soiuri de azalee şi camelii mai puţin cunoscute, cât şi mai multe exemplare de plante originare din zone subtropicale şi tropicale: crotoni, dracene, cactuşi, bromelii, orhidee, ficuşi, palmieri, ferigi, pepromii, begonii, marante, fitonişi euforbii.

Restul vizitatorilor Grădinii Botanice vor trebui să plătească taxa de 5 lei pentru intrare.

Comentarii