Calvarul din Fundaţie: cale de acces pentru şoferi între Copou şi Centru, peste două săptămâni

luni, 08 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Calvarul din Fundaţie: cale de acces pentru şoferi între Copou şi Centru, peste două săptămâni

Şoferii ieşeni ar putea avea încă o cale de legătură între Copou şi Centru, peste aproximativ două săptămâni. Acesta este termenul avansat de municipalitate pentru finalizarea lucrărilor pe strada Lascăr Catargi. „Sâmbătă s-au continuat as­fal­tările pe Lascăr Catargi. Lucrăm şi în weekend, pentru a reda artera circu­laţiei cât mai curând posibil. Cred că la ritmul actual, în maxim două săp­tă­mâni închidem şantierul din zonă, în măsura în care şi vremea va fi favorabilă asfaltării“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Pe celelalte şantiere din oraş, în weekend s-a lucrat la viteză redusă. S-a lucrat la infrastructura rutieră în Dacia, pe strada Tabacului.

Totodată, au început lu­cră­rile de re­facere a grinzilor de susţinere a pasajului Nicolina, în cadrul proiectului Axei Sud. „Lucrările se desfăşoară în ritmul stabilit. Nu avem probleme ma­jore“, a spus Chirica. De astăzi urmează să intre în vigoare noile reglementări ale traficului în zona Fundaţiei. Circulaţia va fi interzisă dinspre bulevardul Indepen­denţei spre Muzicescu şi Arcu. Pentru a ajunge dinspre Muzi­cescu spre Copou şoferii vor trebui să vireze la dreapta pe Independenţei, până în dreptul parcării Romtelecom, unde vor putea întoarce şi schimba sensul de mers. Pentru a ajunge de pe bulevardul Carol pe Indepen­den­ţei, maşinile vor coborî pe Muzicescu, până în dreptul bisericii Banu, unde vor putea întoarce, pentru a urca spre Inde­pendenţei.

În ambele puncte, şoferii vor trebui să cedeze trecerea celor care vin pe Inde­pen­denţei, respectiv urcă deja pe Muzicescu. Circulaţia în zonă ar trebui să reintre în normal în jurul datei de 15 septembrie.
 

Comentarii