Campanie UNICEF: Donaţi 1 leu la Carrefour şi ajutaţi copiii săraci să meargă la şcoală

joi, 21 august 2014, 01:56
2 MIN
 Campanie UNICEF: Donaţi 1 leu la Carrefour şi ajutaţi copiii săraci să meargă la şcoală
Leul donat va fi trecut chiar pe bonul de cumpărături.

Ieşenii care doresc să dea o mână de ajutor elevilor din judeţ care riscă să renunţe la şcoală din această toamnă din lipsa banilor pot dona un leu în timp ce aşteaptă la casa de marcat în timpul cumpărăturilor. Campania umanitară este organizată de Unicef şi Carrefour şi se des­fă­şoară în perioada 15 august – 30 septembrie, iar donaţiile se pot face prin adăugarea unui leu la bon, la casa de marcat. Astfel, puteţi sprijini co­piii proveniţi din medii defavorizate prin acest gest la Carrefour Felicia şi Carrefour Era, dar şi la celelalte 23 de sedii din toată ţara.

„Din ex­pe­rienţa noastră, copiii vulnerabili beneficiază de educaţie atunci când profesorii colaborează cu părinţii şi cu comunitatea. Ne bucurăm că par­tenerul nostru Carrefour oferă clienţilor săi oportunitatea de a se implica simplu şi ra­pid, ajutând astfel copiii să meargă la şcoală. O donaţie mică, de doar un leu, poate produce o schimbare pe termen lung pentru copii”, a de­clarat Sandie Blanchet, reprezentantul U­NI­CEF în România.

După statisticile organizatori­lor, în România sunt aproximativ 400.000 de co­pii care nu merg regulat la şcoală. Mai mult, doi din zece copii nu termină opt clase. Pornind de la aceste statistici îngrijorătoare referitoare la copiii care părăsesc şcoala, UNICEF a de­ma­rat în 2010 campania „Hai la Şcoală”, o campa­nie de prevenire şi reducere a fenomenelor de ab­senteism şi abandon şcolar.

Banii strânşi în urma campaniei vor sprijini intervenţiile de la nivelul şcolii, al familiei şi al comunităţii. Intervenţiile la nivelul şcolii au ca scop transformarea şcolii într-un mediu primitor pentru copii, formarea mediatorilor şcolari, a directorilor şi a cadrelor didactice pentru a-şi a­dapta stilul de lucru nevoilor fiecărui elev. La ni­velul familiei se urmăreşte întărirea legăturii pă­rinţilor cu şcoala şi implicarea lor în viaţa şco­lară a copiilor lor.

UNICEF este prezent în Ro­mânia şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copii­lor din perioada copilăriei mici până la adoles­cen­ţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţile locale, so­cietatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali dar şi cu mass-media.

Comentarii