Care este cel mai impunător yacht din lume (FOTO)

marți, 28 mai 2013, 15:24
1 MIN

La prima vedere, Adastra pare un yacht care nu a părăsit încă stadiul de randare computerizată, un vis îndrăzneț, greu de pus în practică după toate rigorile unei ambarcațiuni de lux. Cu o lungime de 42,5m trimaranul există în realitate, a fost construit, lansat la apă și livrat primilor clienți. Acum, nu face decât să adune premii internaționale.

Un trimaran este o ambarcațiune cu trei corpuri conectate printr-o punte. Adastra se potrivește definiției, chiar dacă prin dimensiunile impresionante, yachtul este cel mai probabil primul de acest gen din lume. Măsoară 42,5 m în lungime și 16 m în lățime și poate găzdui fără probleme de spațiu până la 15 persoane (9 invitați și un echipaj de 5-6 marinari).

John Shuttleworth directorul companiei care s-a ocupat de proiectarea impresionantei Adastra a construit prima sa barcă la 12 ani. Încă de la începutul carierei s-a remarcat prin designul extrem de îndrăzneț și rezultatele impresionante atinse de ambarcațiunile construite. S-a ajutat de sesiuni lungi de navigare la bordul vaselor multicocă.

După 4 ani de construcție petrecuți în șantierul naval Zhuhai din China, Adastra a realizat voiajul inaugural în 2012. Proiectul prezentat de atelierul de design John Shuttleworth a fost denumit „cel mai uimitor yacht al planetei“ și a câștigat premiul pentru design în cadrul „World Superyachts Awards“ doar un an mai târziu.

stylereport.ro

Comentarii