Care sunt cele mai importante investiţii publice care vor fi făcute în Paşcani?

luni, 13 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Care sunt cele mai importante investiţii publice care vor fi făcute în Paşcani?

Paşcaniul şi-a lansat în dezbatere zilele trecute proiectul de buget pe acest an. Proiectul de buget al municipiului de pe Siret a fost prezentat odată cu propunerea de program local de investiţii. 

Pentru investiţii în învăţământ s-a propus o sumă de 256.000 lei, din care urmează să se finanţeze serviciile de proiectare a reabilitării termice a şcolilor „Iordache Cantacuzino“ şi Lunca, a Grădiniţei nr. 2 şi a Creşei nr. 1, studiile de fezabilitate pentru săli de sport la Gâşteşti şi Liceul „Mihai Busuioc“ şi reabilitarea sălii din strada Spor­tului nr. 23. O sumă de 149.000 lei se propune pentru susţinerea serviciilor de proiectare la consolidarea Palatului Cantacuzino, a bazei sportive Stadion şi a unui teren de tenis. Alte proiecte vizează extinderi ale reţelelor de gaz în municipiu, la Gâşteşti, Blăgeşti şi Lunca, dotarea parcului de joacă din strada Izvoarelor, modernizarea sistemului de iluminat public, ca şi realizarea studiilor necesare pentru un sistem de monitorizare video în zona Deal şi reabilitarea termică a unor blocuri de locuinţe.

 

Cele mai importante investiţii sunt programate în domeniul transporturilor. Municipalitatea păşcăneană vizează cumpărarea unui autogreder, a unei autospeciale de curăţenie stradală, a unei autofreze şi a unor module pentru amenajarea de staţii de autobuz. Se prevede şi pregătirea de investiţii în modernizarea străzilor 24 Ianuarie, Libertăţii, Păcii, Plevnei, Tudor Vladimirescu, Vasile Alecsandri şi a celor din cartierul Aerodrom, ca şi a fundacului Fântânele, a aleii Calea Iaşului şi a sectorului strada Crinilor – Capelă – strada Morilor.

 

Proiectul de buget a fost afişat la sediul primăriei şi pe site-ul acesteia, www.primariapascani.ro. Persoa­nele interesate, asociaţiile sau societăţile comerciale pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare fie la sediul primăriei, fie în format electronic la adresa office@primariapascani.ro, până pe 17 martie.  

Comentarii