De Business

Punem punctul pe știi

Câte luni muncim doar pentru plata taxelor. Trebuie regândită fiscalitatea?

miercuri, 19 iulie 2017, 16:28
1 MIN
 Câte luni muncim doar pentru plata taxelor. Trebuie regândită fiscalitatea?

De abia din data de 7 iunie un român poate spune că muncește într-un an pentru el, până atunci muncind ca să plătească taxele aferente salarizării sale către stat.

Un salariat mediu român lucrează pentru stat jumătate de an, spune Andreea Paul, de la Inițiativa pentru Competitivitate potrivit unui comunicat remis presei.

”Din această perspectivă, a omului care muncește, va trebui regândită fiscalitatea. Nu pe genunchi, nu cu anunțuri haotice nepregătite și intempestive, obligatoriu cu aplicare de la 1 ianuarie 2019, nicidecum mai devreme pentru a respecta principiile stabilității și ale predictibilității fiscale. Think-tank-ul neguvernamental și apolitic INACO — Inițiativa pentru Competitivitate a calculat ziua libertății fiscale — 6 iunie — pentru un angajat care câștigă salariul mediu pe economie în anul 2017. Abia începând cu data de 7 iunie salariatul mediu muncește pentru el însuși și familia lui. Dacă luăm în calcul și contribuțiile sociale plătite de către angajator, pentru care tot salariatul muncește, ziua libertății fiscale devine 15 iulie”, spune Paul.

digi24.ro

Comentarii