După nouă zile de slujbe speciale

Catolicii din Moldova îl celebrează mâine pe Anton Durcovici

miercuri, 09 decembrie 2015, 17:53
2 MIN
 Catolicii din Moldova îl celebrează mâine pe Anton Durcovici

După nouă zile de slujbe speciale şi pregătiri, toate parohiile din Moldova îl vor celebra mâine pe Anton Durcovici, episcop martir, ridicat la cinstea altarelor pe 17 mai. Aceasta este cea de-a doua celebrare solemnă a acestuia după anul în care a fost ridicat la rang de Fericit şi a început să figureze în rândul sfinţilor pe calendarele româneşti.

Cu această ocazie, în catedrala din Iaşi, Liturghia de la ora 18 va fi precedată de un simpozion cu tema „Fericitul Anton Durcovici şi viaţa consacrată“. Liturghia de la Iaşi în cinstea Fericitului Anton va fi oficiată de către PS Gherghel, episcop de Iaşi, în catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină. La aceasta vor participa un număr important de preoţi din Iaşi, călugări şi călugăriţe, seminarişti şi credincioşi.

Înainte de sfânta Liturghie, de la ora 16, în aula sinodală de la subsolul catedralei, la simpozionul precizat, vor conferenţia un număr de preoţi precum pr. Alois Moraru, dr. Dănuţ Doboş sau pr.dr. Alois Fechet, în timp ce Lenuţa Băcăoanu, de la Institutul „Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot“, va prezenta cartea „Treziţi lumea şi luminaţi-o! Viaţa consacrată în România“.

„Pentru a pregăti sărbătoarea, în parohii s-au făcut nouă zile de rugăciuni, iar preoţii le-au vorbit credincioşilor despre exemplul de viaţă oferit de Fericitul Anton Durcovici. În ziua de 10 decembrie se împlinesc 64 de ani de la moartea episcopului în închisoarea din Sighetu Marmaţiei“, au precizat reprezentanţii episcopiei.

Comentarii