Universităţile „Cuza“ şi „Asachi“ se pregătesc de cazare

CAZARE STUDENŢI În Tudor creşte viteza la net după ce studenţii au văruit singuri căminele

miercuri, 23 septembrie 2015, 01:56
2 MIN
 CAZARE STUDENŢI În Tudor creşte viteza la net după ce studenţii au văruit singuri căminele

Spre finalul lunii septembrie, cele două universităţi din Iaşi cu cele mai mari campusuri se pregătesc de cazare. Astfel, Universitatea Tehnică din Iaşi va găzdui în cele 29 de cămine aproximativ 8.000 de studenţi, cu menţiunea că toţi studenţii care sunt în anul I, intraţi la buget, vor beneficia garantat de loc de cazare. Numărul acestora este de aproximativ 2.500-3.000.

 

Pe perioada verii au avut loc mai multe lucrări în campus pentru a îmbunătăţi condiţiile pentru studenţi, printre cele mai importante fiind instalarea a aproximativ 3.000 de metri pătraţi de parchet la trei etaje din căminele T18 şi T19, iar de la 2 octombrie vor fi date în funcţiune două noi spălătorii de haine la T14 şi T18. „Peste 160 de studenţi voluntari au stat minimum două săptămâni şi au făcut diverse lucrări de văruire şi igienizare în cadrul căminelor. Cred că am făcut economii de aproximativ 100.000 de euro care ar fi însemnat manoperă din partea unui constructor. Sperăm ca din banii economisiţi să asigurăm o conexiune de 10gb/s pentru campus, astfel încât să crească viteza de Internet pentru toţi studenţii“, a declarat ing. Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei de Servicii Studenţeşti de la UTI.
 
Acesta a mai precizat că pentru noul an s-au cumpărat 1.500 de saltele pentru căminele T1, T2, T3, T4 şi T5, şi că la nivel de locuri disponibile se acoperă 85% dintre numărul de cereri. Momentan, universitatea desfăşoară lucrări şi la cămine T6, pe care speră să îl dea în folosinţă anul viitor.
 
Acelaşi lucru este valabil şi cu căminul C5 al UAIC, pe care conducerea UAIC speră să îl deschidă încă din decembrie anul acesta, după ce a stat mai mulţi ani în renovări. În toate căminele sale, UAIC pune la dispoziţia tinerilor care doresc cazare 5.811 locuri, încă 430 pentru tinerii care vin să studieze prin programe internaţionale, în condiţiile în care universitatea are aproximativ 24.000 de studenţi înmatriculaţi.
 
În ceea ce îi priveşte pe studenţii de anul I, fiecare facultate în parte urmează să aloce o cotă semnificativă din numărul de locuri primite la repartiţie pentru aceştia.
 
 

 

Comentarii