Ce avere are Mihai Tudose, premierul desemnat

luni, 26 iunie 2017, 20:49
2 MIN
 Ce avere are Mihai Tudose, premierul desemnat

Averea lui Mihai Tudose, premierul desemnat. Potrivit ultimei declaraţii de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, Tudose are un apartament în Brăila şi două maşini Mercedes, dar şi o colecţie filatelică evaluată la 30.000 de euro, acesta fiind un colecţionar împătimit. De altfel, el precizează în CV că are ca pasiuni şahul, literatura, turismul şi filatelia. Cu toate acestea, premierul desemnat nu are nici măcar un cont bancar, potrivit datelor oficiale, scrie libertatea.ro. 

Premierul desemnat are o colecţie filatelică pe care a dobândit-o în perioada 1980-1987, cu o valoare estimată la 30.000 euro. În luna septembrie 2016, Mihai Tudose a vândut un autoturism, pe care a luat 90.000 lei.  Conform celei mai recente declaraţii de avere, Mihai Tudose deţine împreună cu soţia sa un apartament de 97 de metri pătraţi în Brăila, cumpărat în 1996. Deputatul are şi două autoturisme Mercedes, din 2011, respectiv 2015. Are un credit de 5.000 de euro, scadent în 2018. Premierul propus de PSD şi acceptat de şeful statului nu are nici terenuri şi nici case. Interesant este că în declaraţia de avere nu apare nici măcar un cont bancar, arata libertatea.ro.

La capitolul venituri, vicepreşedintele PSD a trecut indemnizaţia de 8.015 lei de la Parlamentul României, 86.822 salariul ca ministru al Economiei, în timp ce soţia sa a declarat 60.000 lei pentru funcţia de asistent manager la EN Electric Proiect Office SRL Bucureşti. În declaraţia sa de avere, Tudose menţionează şi contribuţia sa de 20.000 de lei la PSD, pentru campania electorală. Mihai Tudose este asociat în firma SC 1001 Net România, din Braşov, unde are 7 de părţi sociale, care însumează 70 de lei. Este vicepreşedinte al PSD la nivel naţional şi vicepreşedinte al organizaţiei PSD Brăila.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose să formeze Guvernul, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni. Liderii PSD şi ALDE dar şi cei de la PNL, USR, UDMR şi minorităţile naţionale au discutat cu şeful statului, fiecare delegaţie, timp de aproximativ un sfert de oră. Propunerea coaliţiei PSD-ALDE a fost Mihai Tudose, fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu, în timp ce PNL nu a venit cu nicio propunere de prim-ministru. ”Această criză politică dăunează grav României, economiei, imaginii României în lume şi opinia mea este că această criză trebuie să se termine foarte repede. Trebuie să avem foarte repede un Guvern”, a spus preşedintele Iohannis. El a adăugat: ”Luând în considerare aceste aspecte, îl desemnez pe Mihai Tudose ca vitor premier”

SURSA: libertatea.ro

    

Comentarii