Ce decizie au luat judecătorii în cazul hoţilor de la Delphi. Prejudiciul adus fabricii americane, de zeci de mii de euro

duminică, 15 ianuarie 2017, 15:01
2 MIN
 Ce decizie au luat judecătorii în cazul hoţilor de la Delphi. Prejudiciul adus fabricii americane, de zeci de mii de euro

Cei doi suspecţi ai furtului de la compania Delphi pentru care procurorii ieşeni au cerut arestarea preventivă rămân în libertate. Judecătorii Tribunalului Iaşi au respins contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, după ce Alexandru-Rareş Drăghici şi Remus-George Viţalariu au fost puşi sub control judiciar de către instanţa de fond. 

Cei doi sunt cercetaţi alături de alte nouă persoane într-un dosar ce vizează furtul a aproape 500 de injectoare de la compania americană cu punct de lucru în judeţul Iaşi. Potrivit unei plângeri a reprezentanţilor companiei, înainte de Sărbătorile de Iarnă, adică în noaptea de 20 spre 21 decembrie 2016, din incinta fabricii, au fost sustrase 448 de injectoare diesel, cauzându-se în acest fel un prejudiciu de 22.650,88 de euro.

Procurorii şi poliţiştii ieşeni au demarat imediat verificările, identificând 22 persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, care ar fi participat la furt. Nouă dintre acestea sunt angajaţi ai companiei, ceilalţi doi lucrând în trecut la Delphi. „Există în cauză probe şi indicii din care rezultă presupunerea rezonabilă că aceştia, după o înţelegere prealabilă, au sustras bunurile respective în cursul nopţii de 20/21.12.2016. Bunurile au fost depozitate în vederea valorificării la locuinţa unuia dintre participanţi, obținând în schimb, în total, suma de 15.600 euro, care a fost împărţită între aceştia“, a precizat Monica Palaghia, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. La percheziţii, anchetatorii au mai descoperit piese auto, posibil furate, în valoare totală de 100.000 de euro.

CITEȘTE ȘI Jaf ca-n fabricile comuniste la compania americană Delphi din judeţ!

Comentarii