Ce spectacole sunt astăzi în cadrul Festivalului de Teatru pentru tineri

marți, 07 octombrie 2014, 10:19
3 MIN
 Ce spectacole sunt astăzi în cadrul Festivalului de Teatru pentru tineri

Cinci evenimente de amploare au loc astăzi la Festivalul Internaţional  de Teatru pentru Publicul Tânăr, printre care şi două piese de teatru puse în scenă de actori din afara ţării.

Începând cu ora 9.30 şi 11.30 va avea loc în sala mică a Teatrului Luceafărul piesa „Îngheţ, Tremur, Transpir”. Spectacolul va fi prezentat de „Teatrul Tineretului Karlsruhe” din Germania, iar biletul costă 8 lei. Acesta se poate procura de la casa de bilete a teatrului, înainte de eveniment. „Pentru prima dată, actorii trebuie să se bazeze în totalitate pe corpul lor şi să folosească dansul ca mijloc de exprimare. Dansatoarea şi coregrafa Barbara Fuchs a fost unul din primii artişti care au dezvoltat cu imaginaţie şi precizie spectacole de dans pentru cei mici. Ea a fost distinsă cu Premiul Teatrului din Köln, precum şi cu Premiul I şi Premiul publicului la Festivalul Szolo Duo din Budapesta”, a declarat Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

Spectacolul nonverbal durează 40 de minute şi este adresat copiilor. De la ora 10, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” are loc proiecţia de animaţie cu marionete „Strings”, o coproducţie Danemarca, Norvegia şi Suedia. „Strings” este o poveste dramatică despre aventură, robie şi eliberare, despre dragoste şi război, destin şi supravieţuire. Nimic nu este ceea ce pare în acest tărâm al aventurii unde firele destinului sunt întreţesute laolaltă de mâini nevăzute şi unde pare să existe o legătură ascunsă între Cer şi Pământ. Extraordinară realizare tehnică, „Strings” a fost invitat la cinemateca New York BAM, Munich Film Museum, Taipei Film Festival şi laureat cu nenumărate premii prestigioase. Filmul durează 90 de minute şi este în limba engleză.

Cel de-al treilea eveniment al zilei începe la ora 18, în sala mică, cu trupa de teatru „AD Spectatores” din Polonia. Aceştia vor pune în scenă piesa „Vieţile Sfinţilor din cartier”, un spectacol plin de ironie şi umor absurd. Acesta durează 60 de minute şi este un spectacol pentru tineret şi adulţi. Biletul costă 30 de lei şi poate fi procurat de la casa de bilete a Teatrului Luceafărul. Penultimul eveniment al zilei începe la ora 19 în sala mare a Teatrului, unde trupa „Roma Astra Balet” din Italia va pune în scenă spectacolul „Dolce Pinocchio”, o povestire cunoscută de toată lumea, transpusă în balet. Spectacolul îl confruntă pe băiatului-marionetă Pinocchio cu o mulţime de întâlniri deosebite, o seamă de tentaţii, de nereuşite, de erori pe parcurs şi de sentimente care îl maturizează treptat. Spectacolul durează o oră şi 10 minute şi este structurat în trei părţi, iar biletul costă, ca la toate spectacolele de seară, 30 de lei. Ultimul eveniment va avea loc la ora 20 în Cărtureşti Palas, unde va avea loc conferinţa „Pippo Delboni – refuzul teatrului”, susţinută de Andreea Dumitru dar şi  lansarea cărţii „Teatrul meu” şi proiecţia de film „Grido”. Programul zilei de miercuri va apărea în ediţia tipărită a ziarului nostru, mâine dimineaţă.

 

Comentarii