Ce ţi se poate întâmpla când îi vinzi unui poliţist o maşină, doar cu un act de mână

marți, 09 septembrie 2014, 01:59
3 MIN
 Ce ţi se poate întâmpla când îi vinzi unui poliţist o maşină, doar cu un act de mână

Un agent de la Poliţia Municipiului Iaşi a fost reclamat şefilor de un ieşean de la care a cumpărat, în urmă cu şase ani, o maşină Dacia-papuc fără a perfecta actele. Confictul dintre Eduard Tincu şi agentul Ionuţ Ivaşcu a degenerat în ultima perioadă, ambele părţi având propria variantă asupra modului în care s-a desfăşurat tranzacţia. Un singur lucru este cert: în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat de mână, agentul a deţinut maşina fără acte timp de şase ani. Ieri, acesta ne-a spus că i-a vândut-o tatălui său. În tot acest timp, nimeni nu a plătit însă impozitul către stat.

Ieşeanul Eduard Mihăiţă Tincu l-a reclamat pentru început pe agent conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi. În sesizarea înaintată de acesta şefilor poliţiei ieşene, se arată că, în august 2008, a vândut o maşină Dacia-papuc agentului Ionuţ-Mirel Ivaşcu, de la Poliţia Municipiului Iaşi, contra sumei de 7.500 de lei. În adresa amintită, Tincu spune că poliţistul i-a precizat că doreşte maşina pentru tatăl său, şi că singurul act privind tranzacţia a fost un proces-verbal scris de mână.

“Am mers împreună la el acasă, iar acolo mi-a spus că ar dori să-i las maşina în probe, 24 de ore, deoarece vrea să o testeze până la ţară, ocazie cu care mi-a dat 7.500 de lei şi a încheiat un proces-verbal de primire-predare. În două zile l-am sunat pentru a încheia actele dar acesta a refuzat să mai răspundă la telefon. Peste câteva zile am mers la el acasă şi mi-a spus să fac bine să-mi văd de treaba mea, deoarece va face el actele şi mă va chema la poliţie. De atunci a refuzat să mai încheie actele, a circulat personal cu maşina deoarece l-am văzut de câteva ori în trafic şi de câte ori i-am solicitat să îşi respecte angajamentul acesta a invocat că este poliţist şi, dacă nu mă liniştesc, va vorbi cu colegii de la Circulaţie şi voi avea mari probleme în trafic, astfel încât mi-a provocat o stare de frică”, susţine Eduard Tincu.

Poliţistul are o altă variantă

Tincu mai spune că agentul căruia i-a vândut maşina ar fi reuşit să facă revizia tehnică, în 2014, fără a avea nicio procură de la el. De asemenea, mai spune acesta, în mai 2014 a fost înştiinţat de Finanţe că nu a plătit impozitul pentru maşină, debitul total fiind de 3.300 de lei. “În iunie anul acesta l-am întâlnit în staţia OMV Nicolina şi i-am spus problema impozitului şi faptul că nu mi se pare corect să mai şi plătesc după ce refuză să facă actele. Mi-a replicat iritat să nu-l mai deranjez şi că poate va vinde maşina unui ţigan din Mogoşeşti, care nu are nevoie de acte să circule, urmând să aranjeze el la Financiar când va avea timp şi acel impozit”, mai spune Tincu.

Contactat telefonic, agentul Ivaşcu a expus însă o altă variantă, diametral opusă faţă de cea a lui Eduard Tincu. Poliţistul a spus că imediat după tranzacţie cel care a dispărut a fost de fapt vânzătorul. “Efectiv nu am putut lua legătura cu el”, spune agentul. Referitor la impozit, Ivaşcu a precizat că nu l-a putut plăti întrucât vânzătorul ar fi avut nişte amenzi personale în fişa fiscală. Poliţistul a menţionat că a încercat să stingă problema chiar oferindu-se să-i dea gratis maşina lui Tincu, însă acesta ar fi refuzat până şi această variantă. “Nu a lucrat decât prin intimidări. Îl las să facă plângere şi la Parchet şi după asta am să fac şi eu o reclamaţie pentru denunţ calomnios”, a spus Tincu, care a precizat că, zilele trecute, a vândut maşina către tatăl său.

Comentarii