Ceaţa a închis aeroporturile din Moldova. Vizibilitatea minimă obligatorie: 450 metri

marți, 07 februarie 2017, 02:58
2 MIN
 Ceaţa a închis aeroporturile din Moldova. Vizibilitatea minimă obligatorie: 450 metri

Aeroporturile din zona Moldo­vei au rămas ieri în ceaţă. Timp de o jumătate de zi, aeronavele au aterizat care pe unde au putut, întrucât ceaţa a afectat activitatea atât a aeroportului ieşean, cât şi a celor din Suceava, Bacău, şi chiar Chi­şinău.

„Dimineaţă, vizibilitatea la noi era foarte scăzută, şi s-a pus problema anulării curselor pe plecare şi sosire. Până la urmă, Blue Air şi-a efectuat cursele, şi au existat decalaje orare la zborurile Tarom. Decizia de a ateriza sau nu aparţine pilotului. Clujul a aterizat. Următoarea cursă (cea dinspre Köln, n.r.) a renunţat iniţial, s-a dus spre Bacău şi a revenit. În general, cursele care nu au putut ateriza la Iaşi au încercat la Bacău sau Suceava şi invers, în funcţie de ferestrele de vizibilitate pe care le-a avut fiecare aeroport. Cursa Wizz Air de duminică dinspre Mi­lano pentru Suceava a aterizat la noi. Duminică seara erau închise toate aeroporturile din zonă, Iaşi, Suceava, Bacău şi Chişinău“, a precizat directorul Aeroportului, Alexandru Anghel.

Conform precizărilor acestuia, ceaţa a redus ieri-dimineaţă vizibilitatea orizontală pe aeroportul ieşean până la 350 de metri, faţă de minim 450 metri cât erau necesari pentru o aterizare în siguranţă. La Suceava situaţia a fost şi mai dificilă, vizibilitatea scăzând până la 150 de metri. Situaţia a revenit la normal în jurul orei 16.30, când cursele au fost reluate.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii