Cele 7 cluburi din Iaşi în care poți intra în siguranță. Au avize de la ISU

joi, 17 decembrie 2015, 02:58
2 MIN
 Cele 7 cluburi din Iaşi în care poți intra în siguranță. Au avize de la ISU

Doar şapte cluburi din Iaşi deţin autorizaţie de securitate la incendiu, iar alte 13 sunt în ilegalitate. În urma controalelor de la începutul lunii noiembrie, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a prezentat o situaţie privind localurile din municipiu în care se desfăşoară activitate în regim de club. 

MAI a furnizat informaţiile în urma unei interpelări pe această temă formulată de deputatul PSD Sorin Iacoban. Potrivit MAI, cluburile care au autorizaţie sunt Coopers, Viper, Oxford, Cafeneaua Piaţa Unirii, Sky, Motor şi Dublin.

În schimb, cele 13 care nu au autorizaţie sunt Curtea Berarilor, Underground, Vinyl, Taverna, The Gate, Zona, La Baza, Master Pub, Skin, Bila 8, Times, Fever şi Fratelli.

Demn de precizat că situaţia MAI a fost publicată ieri pe site-ul Camerei Deputaţilor, dar numărul de înregistrare a răspunsului datează din 4 decembrie. „Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi, până la data de 10.11.2015, au fost efectuate 23 de controale ce au vizat locaţiile din municipiul Iaşi în care se desfăşoară activitate în regim de club, în urma cărora s-au aplicat 20 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 318.000 lei”, se arată în adresa MAI semnată de ministrul Petre Tobă.

Conform sursei citate, în construcţii, compartimente de incendiu sau porţiuni de construcţii independente din punctul de vedere al circulaţiei, de regulă, persoanele trebuie să aibă acces la cel puţin două căi de evacuare, care, pe cât posibil, să ducă în direcţii opuse. „La clădirile înalte, foarte înalte şi la sălile aglomerate, sunt obligatorii minimum două căi de evacuare”, se precizează în adresă.

Ministrul Petre Tobă a mai menţionat în document că la nivelul ISU a fost demarată o acţiune complexă de verificare a construcţiilor şi amenajărilor accesibile publicului, în vederea evaluării şi realizării măsurilor de siguranţă pentru cetăţeni din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor. „După finalizarea activităţii de control, concluziile rezultate vor fi date publicităţii”, a conchis ministrul.

Verificările au fost demarate după tragedia de la Clubul Colectiv din Bucureşti, soldat cu 62 de morţi. În timpul unui concert gratuit oferit de trupa „Goodby to Gravity” s-a declanşat un incendiu, focul fiind provocat de către artificiile folosite în timpul manifestării.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii