S-a trezit după două zile

Chirica e nemulţumit de marginalizarea Iaşului de Guvern şi Preşedinţie

sâmbătă, 24 septembrie 2016, 01:56
2 MIN
 Chirica e nemulţumit de marginalizarea Iaşului de Guvern şi Preşedinţie

Primarul Mihai Chirica a criticat ieri modul în care autorităţile centrale se raportează la Regiunea de Nord-Est şi, implicit, la Iaşi. Edilul s-a referit la neincluderea niciunui ieşean în Comisia pentru Proiectul de ţară, dar şi la aprobarea Master Planului General de Transport.

„Nu sunt mulţumit de felul în care apar proiectele Iaşului în masterplan. Vom face o întâlnire cu tot spectrul de afaceri al Iaşului, trebuie să începem să aducem argumente viabile în ceea ce priveşte dezvoltarea mediului de afaceri”, a declarat Mihai Chirica. El a adăugat că întâlnirea va avea loc în prima parte a lunii octombrie.

Primarul a menţionat că intenţia este de a arăta că Iaşul are nevoie de proiecte mari de infrastructură pentru a se putea dezvolta economic şi a subliniat că, până acum, argumente de ordin politic, cultural, istoric, academic „se pare că nu au contat”. „O să începem să lucrăm pe spectrul ăsta economic să le demonstrăm cât de important este un metru de autostradă pentru dezvoltarea Regiunii de Nord-Est”, a spus edilul.

Primarul Iaşului a continuat seria reproşurilor la adresa autorităţilor centrale amintind de componenţa Comisiei pentru Proiectul de ţară lansat de preşedintele Klaus Iohannis. „Am constatat cu suprindere că în colectivul de elaborare a Proiectului de ţară (…) nu apare niciun ieşean, din păcate”, a punctat Chirica. El a adăugat că rolul Iaşului în istoria României este un motiv în plus pentru ca un reprezentant al capitalei Moldovei să fie în echipa Proiectului de ţară. „Suntem şi noi, ieşenii, în această ţară. Ceea ce se-ntâmplă în momentul de faţă este un pic nepotrivit. Ar fi timpul să ne întoarcem puţin atenţia şi asupra ieşenilor care pot contribui la acest proiect”, a precizat primarul.

În context, edilul i-a amintit pe academicianul Viorel Barbu, Mihail Voicu (şeful Academiei Române), Bogdan Simionescu (vicepreşedinte al Academiei), dr. Constantin Ciobanu, Tudorel Toader (fost judecător al Curţii Constituţionale, actual rector al Universităţii „Al.I. Cuza”) precum şi de şcoala de inventică de la Iaşi, de oameni din sectorul IT sau din sistemul sanitar ieşean.

 
 

Comentarii