Circulaţia se dă iar peste cap în Nicolina şi Podu Roş din cauza lucrărilor

miercuri, 07 august 2013, 01:50
2 MIN
 Circulaţia se dă iar peste cap în Nicolina şi Podu Roş din cauza lucrărilor

Haosul de pe pasajul Nicolina îşi va reintra în drepturi începând de mâine. Şoferii de camioane şi de autovehicule de tonaj greu nu vor mai putea traversa podul din cauza lucrărilor. Restricţiile de circulaţie pe pasajul Nicolina vor intra în vigoare mâine seară, de la ora 21 şi vor fi valabile o săptămână, până pe 15 august. Autobuzele şi camioanele nu vor mai avea voie să traverseze podul, rutele ocolitoare fiind strada Libertăţii sau bulevardul Poitiers. Restul şoferilor vor avea restricţii de viteză pe parcursul lucrărilor de reparaţii şi turnări de betoane.

Cei mai afectaţi de schimbările în trafic vor fi ieşenii care folosesc mijloacele de transport în comun. Vor fi introduse aceleaşi modificări ca săptămâna trecută, atunci când toţi călătorii s-au plâns de modul în care au circulat autobuzele. Începând de joi seara, ieşenii vor fi transbordaţi la baza podului Nicolina din cauza lucrărilor de pe pasaj.

Astfel, traseul 28 va circula din Triumf până în Podu Roş unde va întoarce la baza podului, iar ruta este va fi continuată cu traseul 28a care va prelua călătorii de sub pasaj şi merge spre Dacia. Traseul 41 va circula de pe Copou până la baza podului, iar 41b, de sub pasajul Nicolina până la blocurile Ciurea. De la baza podului, ieşenii sunt preluaţi de microbuze care circulă pe pod până sub pasaj, acolo unde sunt preluaţi de autobuze. Şi traseele 121 ale companiei Unistil vor fi deviate. Noul traseul este Dacia-Alexandru cel Bun-Mircea cel Bătrân-Selgros-Poiters-Granit-Ţesătura-Tudor Vladimirescu-Tătaraşi. La întoarcere, autobuzele 121 circulă pe acelaşi traseu până în Podu Roş, după care deviază prin Podul de Piatră şi-şi continuă traseul prin Alexandru cel Bun şi Dacia.

Programul de restricţii de circulaţie nu este respectat

Traficul se desfăşoară în continuare cu dificultate şi în zona Moldova Mall. Sensul unic pe strada Costache Negri trebuia scos la începutul săptămânii pentru ca circulaţia rutieră să revină la normal. Restricţia în trafic a fost prelungită încă două săptămâni. În plus, o porţiune din strada Armeană a fost închisă ieri pentru lucrări la reţeaua de apă. „Pe strada Armeană trebuie schimbaţi 871 de metri de conductă, iar pe Costache Negri, 199 de metri. Pe Armeană s-a lucrat şi s-au definitivat lucrările. Mai rămâne o problemă de o zi sau două pănă asfaltăm. Pe strada Costache Negri se va lucra două săptămâni, inclusiv cu refacerea asfaltului“, a declarat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al societăţii ApaVital.

Comentarii