Comedia erorilor, în Copou

vineri, 03 martie 2017, 02:43
4 MIN
 Comedia erorilor, în Copou

CSM Politehnica Iaşi – Astra Giurgiu 2-3 (2-1), într-o restanţă din etapa a XXIII-a a Ligii I de fotbal. Golurile au apărut ca urmare a unor erori individuale, unele incredibile

 
 
CSM: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sato (’77 – Ţigănaşu) – Răuţă, Mitic – Böle, V. Gheorghe (’38 – Ciucur), Ştefănescu – Cristea (’77 – Golubovic). Antrenor: Eugen Neagoe.
Astra:  Lung (’46 – Iliev) – Stan, Săpunaru, Fabricio, J. Morais – Seto, Piţian (’59 –  Balaure), Lovin – Teixeira – D. Florea (’78 – Geraldo), D. Niculae. Antrenor: Marius Şumudică.
Cartonaşe galbene: Sato (’56), Răuţă (’80) – Fabricio (’42), Piţian (’48), Lovin (’68), Săpunaru (‘90^2), Geraldo (‘90^3).
Arbitri: Adrian Comănescu; Alexandru Cerei, George Neacşu.
 
0-1, min. 12: în loc să degajeze, Mihalache pasează de la marginea careului mare cu capul spre Răuţă, Teixeira interceptează, Niculae îi pasează lui Florea, pe dreapta, care îi retrimite lui Niculae, fostul rapidist înscriind lejer, din careul mic;
1-1, min. 39: Piţian pasează nu foarte inspirat spre propria poartă, Lung ezită să iasă, Ştefănescu interceptează, driblează portarul şi înscrie în poarta goală;
2-1, min. 43: Fabricio îl faultează inutil, pe Böle, în colţul careului mare, Cristea transformă impecabil penaltiul;
2-2, min. 57: Săpunaru a transformat o lovitură de la 11 metri acordată după o intervenţie aiurea a lui Sato asupra lui Stan;
2-3, min. 72: Teixeira şutează de la 20 de metri, Grahovac greşeşte şi primeşte un gol parabil.
 
 
Comedia erorilor! Asta s-a putut vedea ieri în Copou, în restanţa din runda a XXIII-a, dintre CSM şi Astra Giurgiu, în care patru dintre cele cinci goluri au fost marcate după grave greşeli individuale. Piţian şi Lung au “colaborat” la reuşita lui Ştefănescu din minutul 39, Fabricio şi Sato au comis aiurea faulturi în careu, iar Grahovac şi-a îngropat echipa în minutul 72, când a încasat un gol copilăresc, care s-a dovedit a fi decisiv.
CSM a pierdut astfel un meci pe care l-a avut, la un moment dat, în mână. Asta pentru că după ce Astra a deschis rapid scorul, la prima fază periculoasă a meciului, Iaşul, cu şase titulari noi faţă de jalnicul meci de luni, contra CFR, a avut reacţie. Lung a parat şutul lui Böle (’17), Cristea a trimis pe lângă poartă de la 20 de metri (’21), iar încercările lui Ştefănescu şi Böle din minutul 30 au fost periculoase. Efectul revenirii moldovenilor s-a simţit pe finalul primului act, când Ştefănescu şi Cristea au întors rezultatul, ultimul fiind aproape de o dublă în minutul 55, după o lovitură liberă de la 30 de metri, executată bine. Campionii, care nu mai contaseră decât prin Lovin (“cap” respins de Grahovac – min. 55) au preluat însă iniţiativa după eroarea lui Sato, care a generat penaltiul din care Astra a egalat, şutul lui Seto, parat de portarul Iaşului (’66), prefaţând apoi reuşita lui Teixeira.
La 2-3 Iaşul a căzut total, nemaiavând puterea să revină în meci, astfel că moldovenii au rămas cu un singur punct obţinut în 2017.
 
Aplauze pentru oaspeţi
^ Marius Şumudică, Cristi Săpunaru şi Daniel Niculae au fost primiţi cu mare simpatie de publicul ieşean. ^ În condiţiile în care Ionuţ Voicu a redevenit rezervă, banderola de căpitan de echipă la gazde a fost purtată de Ovidiu Mihalache, jucător care a evoluat în trecut la Astra. ^ În minutul 10, Florea a marcat, însă golul a fost anulat corect, pe motiv de ofsaid. ^ Pe finalul partidei, Grahovac a urcat în atac, la un corner al Iaşului, portarul CSM nejucând însă mingea. ^ La partidă au asistat şi preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer şi antrenorul grupării din nordul Moldovei, Leo Grozavu ^ În ultima rundă a sezonului regulat, FC Botoşani joacă la Giurgiu. În aceeaşi etapă, Iaşul va evolua în deplasare, cu FC Voluntari, luni, de la ora 18:00.^ Prin victoria de la Iaşi, Astra a devenit a treia echipă care şi-a asigurat locul în play-off ^
 
Declaraţiile tehnicienilor
Eugen Neagoe: “N-am făcut un meci rău, însă am pierdut, Decisive au fost gafele individuale. Mă surprind, mai ales că vin de la jucători cu experienţă. Eu nu ştiu ce să fac să nu mai apară astfel de erori. Cred că puteam obţine măcar un egal, poate chiar victoria dacă nu apăreau aceste greşeli. Trebuie ca jucătorii să se trezească, să conştientizeze că suntem în pericol de retrogradare. Nu ştiu cine va apăra în următorul meci, probabil că tot Grahovac”.
Marius Şumudică: “E un succes important şi pentru că am dat dovadă că putem reveni după ce am fost conduşi. Asta înseamnă că suntem o echipă matură. Victoria e cu atât mai importantă cu cât ne-a lipsit creierul limpede, Budescu. La pauză am aruncat cu sticlele prin vestiar, am dat doi pumni prin tabla aia, echipa şi-a revenit după cadourile făcute în prima repriză. E a şaptea victorie consecutivă, suntem siguri de calificarea în play-off, în Cupele Europene, acum ne vom lupta pentru primele trei locuri. Pe Lung l-am schimbat pentru că nu se simţea bine, nu pentru gafa de la primul gol”. 
 
foto AGERPRES, Adrian Cuba
 

Comentarii