Cei care trec în aceste zile prin Cotnari sunt ispitiţi de mirosul tulburelului să facă un mic popas la una din crame. În podgoria COTNARI s-a finalizat recoltarea strugurilor. Ultima a fost lăsată Feteasca Neagră, pentru a aduna cât mai mult zahăr şi culoare.
Au trudit zi de zi, la strângerea roadei de struguri de pe cele 1.700 de hectare, peste 1.500 de culegatori timp de cinci săptămâni.
Aproximativ 100 mijloace de transport au cărat strugurii din vie şi 80 de vinificatori, alături de 10 oenologi au transformat strugurii mai întâi în must şi mai apoi în vin.
Vremea a fost bună, iar recolta de struguri a fost ca şi vremea.
Au fost parcele de pe care s-au recoltat 10 tone la hectar, dar au fost şi parcele de unde s-au recoltat 12 şi chiar 14 tone la hectar, în funcţie de soiul de viţă-de-vie şi de vârsta plantaţiei. Producţia totală a afost de peste 20 de milioane kilograme de struguri.
Acum crama companiei COTNARI S.A., este „plină ochi”, cu vinuri care în anii viitori vor aduce AUR pentru România.
COTNARI S.A.
Presedinte Directorat