Conferinţă cu profesorii din învăţământul preşcolar

miercuri, 21 iunie 2017, 21:29
2 MIN
 Conferinţă cu profesorii din învăţământul preşcolar

Peste 100 de profesori din învăţământul preşcolar din judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava, Vaslui, dar şi din Republica Moldova, au participat ieri la „Conferinţa regională pentru educaţie timpurie de calitate“. 

Evenimentul a fost găzduit de către Primăria Municipiului Iaşi, în Sala „Vasile Pogor“, fiind organizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a întâmpina şi răspunde provocările asociate educaţiei timpurii în zonele defavorizate. Astfel, miza este aceea de a „echipa“ cadrele didactice care lucrează cu elevii din aceste zone cu o serie de practici educaţionale, dar şi cu un pachet de materiale didactice care să crească atractivitatea activităţilor de învăţare. Conferinţa a fost organizată în urma realizării unui studiu din care reiese că 36% dintre şcolile şi grădiniţele din ţară, majoritatea din zonele rurale, se confruntă cu probleme educaţionale grave sau foarte grave. Iaşul se află pe o poziţie îngrijorătoare, pe locul al II-lea în Moldova şi pe poziţia a III-a la nivel naţional.

Întâlnirea de ieri face parte dintr-o serie de opt sesiuni regionale de formare cu acoperire naţională, sesiunile fiind conduse de către traineri cu experienţă în domeniul educaţiei timpurii, pregătiţi atât în România, dar şi în Statele Unite ale Americii. Prima sesiune regională a avut loc luni, în Focşani, fiind dedicată profesorilor din judeţele Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, ieri a avut loc cea de la Iaşi, iar astăzi urmează să aibă loc o conferinţă în Bălan, în judeţul Harghita, pentru profesorii din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Joi va avea loc o întâlnire a profesorilor din Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu-Mare, Sălaj şi Suceava, care se va desfăşura la Bistriţa, iar vineri va vea loc o conferinţă în Sibiu, pentru cadrele didactice din Alba, Braşov, Vâlcea şi Sibiu. Seria de întâlniri va fi reluată şi săptămâna viitoare, marţi, pe 27 iunie, urmând să se întâlnească în Vulcan, judeţul Hunedoara, profesori din Alba, Argeş, Bihor, Gorj şi Hunedoara, miercuri va avea loc o întâlnire la Craiova, iar joi, pe 29 iunie, la Potlogi, judeţul Dâmboviţa.  

Comentarii